Duş alırken öyle bir şey yaptı ki hayatı altüst oldu! Vücudu şoka girince felç geçirdi

İskoçya’da dış alırken sıcak suyu aniden soğuk suya çeviren bir kişi olaydan saatler sonra bayıldı. Hastaneye kaldırılan Adrian Scott isimli kişinin boynu kırıldığı için felç geçirdiği belirlendi. 12 hafta boyunca hareket edemeyecek olan Scott’ın duştayken sıcak sudan soğuk suya yaptığı ani geçiş nedeni ile vücudunun şoka girdiği belirtildi.

Duş alırken öyle bir şey yaptı ki hayatı altüst oldu! Vücudu şoka girince felç geçirdi

Sıcak yaz günlerinde serinlemek için alınan duş kişiyi rahatlatırken bir detay çok önem arz ediyor. Özellikle sıcak su ile duş alırken aniden soğuğa dönüştürülen su korkunç bir duruma neden olabilir. Bunun örneği İskoçya’nın Edinburgh kentinde yaşandı.

SICAK SUYU ANİDEN SOĞUK SUYA ÇEVİRDİ

Daily Record'da yer alan habere göre 33 yaşındaki eski bir asker olan Adrian Scott, duş alırken sıcak suyu aniden soğuğa çevirdiğini ve kendini saatler sonra yere düşmüş halde bulduğunu anlattı. İlk başta bayıldığını düşünen Scott, sırtındaki ağrıyı hissetmesi ile beraber başını hareket ettiremediğini fark etti.

Duş alırken öyle bir şey yaptı ki hayatı altüst oldu! Vücudu şoka girince felç geçirdi - Resim : 1

BOYNU KIRILDI, FELÇ GEÇİRDİ

Acilen hastaneye kaldırılan adamın yapılan muayene sonucu boynunu kırdığı ve geçirdiği felç nedeni ile hareket edemediği belirtildi. Tedavisi devam eden adamın 12 hafta boyunca hareket edemeyeceği ve çalışamayacağı ifade edildi.

VÜCUDU ŞOKA GİRMİŞ

Doktorlar Scott’ın duşta sıcak sudan soğuk suya yaptığı ani geçiş nedeni ile vücudunun şoka girdiğini belirtti. Yıllardır zinde olabilmek için sık sık soğuk su ile duş aldığını belirten Scott, doktorlarla konuştuktan sonra bunun büyük bir tehlike olduğunu fark ettiğini söyledi.

Duş alırken öyle bir şey yaptı ki hayatı altüst oldu! Vücudu şoka girince felç geçirdi - Resim : 2

TEDAVİ İÇİN ARABASINI SATTI

Öte yandan fiber mühendisi olarak hayatına devam eden Scott, tedavi masraflarını ödeyebilmek için arabasını sattı. Kız arkadaşı Honor Jenkinson da Scott'a destek olabilmek için bir yardım kampanyası başlattı.

KALP KRİZİNİ TETİKLEYEBİLİR

Soğuk duşun insanı dinçleştirdiği iddia edilse de su sıcaklığındaki ani değişiklikler kalp atış hızı ve kan basıncında tehlikeli değişikliklere neden olabilir. Bu reaksiyonlar da bayılmayı hatta kalp krizini tetikleyebilir.

Duş alırken öyle bir şey yaptı ki hayatı altüst oldu! Vücudu şoka girince felç geçirdi - Resim : 3