Duyduğunuz tüm dolandırıcılık hikayelerini unutun! "Astronotum uzayda mahsur kaldım" deyip sevgilisini dolandırdı, detaylar daha da garip

Pek çok dolandırıcılık olayı duymuşsunuzdur, bu belki de en garipleri arasına girebilir. Japonya'da bir adam ! "Astronotum uzayda mahsur kaldım" deyip sevgilisini dolandırdı, detaylar daha da garip.

Duyduğunuz tüm dolandırıcılık hikayelerini unutun! "Astronotum uzayda mahsur kaldım" deyip sevgilisini dolandırdı, detaylar daha da garip

Bu haberi okuduğunuzda "Kadın nasıl inanmış" da diyebilirsiniz, "Aşkın gözü kördür, tam benim inanacağım türden bir yalan da. İlginç dolandırıcılık olayı Japonya'da gerçekleşti. Kendini astronot olarak tanıtan adam "Uzayda mahsur kaldım" diyerek sevgilisini tam 560 bin TL dolandırdı. 

65 yaşındaki kadın astronotum yalanına kandı

Japonya'da 65 yaşındaki bir kadın, kozmonot olduğunu söyleyen bir kişi tarafından dolandırıldı. Adı açıklanmayan mağdur, kendisini kozmonot olarak tanıtan bir kişiye 4,4 milyon yen (yaklaşık 560 bin TL) gönderdi.

Instagram üzerinden tanışmışlar

Sözcü gazetesinin haberine göre kendisini astronot olarak tanıtan adam 65 yaşında olduğu belirtilen ancak ismi açıklanmayan kadını ilk olarak Instagram üzerinden buldu. İkili, Japon mesajlaşma uygulaması LINE’da düzenli olarak mesajlaşmaya başladı. İkilinin ilişkisi bir süre devam ettikten sonra sahte astronot, Japonya’da yeni bir hayat kurmaya hazır olduğunu söyledi.

Duyduğunuz tüm dolandırıcılık hikayelerini unutun! "Astronotum uzayda mahsur kaldım" deyip sevgilisini dolandırdı, detaylar daha da garip - Resim : 1

Evlilik vaadiyle kandırmış

Japonya’da yayın yapan Asahi televizyon kanalında yer alan habere göre, Adam kadına,  “Bunu 1000 kez söylemek yeterli olmayacak, ama söylemeye devam edeceğim. Seni seviyorum,” diyerek onunla evlenmeye ikna etti.

Instagram'dan uzay fotoğrafları paylaştı

Ancak dolandırıcı, evlenmesi önünde bir engel olduğunu söyledi. Sahte astronot uzayda mahsur kaldığını iddia etti. Sahte astronot, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda mahsur kaldığını iddia ederken, takipçilerini kandırmak amacıyla Instagram sayfasında genel uzay fotoğrafları yayımladı.

Japonya’ya inmek ve sevgilisiyle evlenmek için pahalı iniş ücretleri ödemesi gerektiğini, aslında Dünya’ya ulaşmak için bir roket alması gerektiğini söyledi. İsmi açıklanmayan 65 yaşındaki kadın, aşkı bulduğunu düşünerek müstakbel nişanlısına 19 Ağustos’tan 5 Eylül’e kadar 5 taksitte yaklaşık 4.4 milyon yen yani yaklaşık 560 bin TL ödedi.

Dolandırıcılık hikâyesinin ortaya çıkmasıyla olay uluslararası basında geniş yer bulurken, sosyal medyada da haber milyonlarca kez paylaşıldı.