Düzce'de hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı

Türkiye genelinde etkisini gösteren soğuk hava ve kar Düzce'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Günlerdir süren etkili kar yağışının ardından Düzce'nin yüksek kesimleri beyaz örtü altında kayboldu.

Düzce'de hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı

 Ülke genelinde etkili olan soğuk hava ve kar Düzce'de de etkisini göstermeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı sonrası beyaz örtü altına giren Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar kalındığı 30 santimetreyi geçti. 

HAVA SICAKLIĞI EKSİ 7 DERECEYE KADAR DÜŞTÜ

Düzce'de dün akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Şehre 33 kilometre uzaklıkta, bin 450 metre rakımda bulunan Sinekli Yaylası beyaz gelinliğini giydi.

Bölgede yaşayan Düzce Safari Offroad Kulübü Başkanı Mehmet Albayrak, hava sıcaklığının gece eksi 7'lere kadar düştüğünü belirterek, "Sinekli Yaylasından güzel bir görüntü. Yayla evlerimiz karla kaplandı. Hava çok güzel keyifli oluyor. Kar havası almak isteyenlere, dolaşmak isteyenlere, kamp atmak isteyenlere on numara kış kampı ortamı var burada. Düzce tarafından Samandere Şelalesi üzerinden gelinebilir. Abant tarafından da buraya gelinebilir. Kamp için çok uygun bir yer” ifadelerini kullandı.

 

Düzce'de hava sıcaklığı eksi 7 dereceye kadar düştü, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı - Resim : 1