E- devlette yeni hizmet bugün başlıyor! Artık e-devlet’ten yapabileceksiniz

Pek çok işlem bir arada barındıran e-Devlet yeni bir hizmet daha başladı.E-Devlet’teki yeni hizmete göre e-Devlet üzerinden 19 yabancı dilde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilmesi hizmetine 9 yeni yabancı dilin daha eklendiği ifade edildi.

E- devlette yeni hizmet bugün başlıyor! Artık e-devlet’ten yapabileceksiniz

Konu ile ilgili Adalet Bakanlığı yaptığı duyurusunda Yeni Adli Sicil Bilgi Sisteminde bugünden itibaren Boşnakça, Hırvatça, Kazakça, Kırgızca, Moğolca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence dillerinde de adli sicil belgesi verilebilecek. 

E- devlette yeni hizmet bugün başlıyor! Artık e-devlet’ten yapabileceksiniz - Resim : 1

İlk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca bulunan sistemde bu dillere ek olarak spanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde de hizmetin verilmesinin sağlandığı belirtildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;  “19 yabancı dilde verilen tercüme edilmiş adli sicil kaydı uygulamasına 9 dil daha ekledik. Özellikle Türk dünyası açısından büyük önem taşıyan Kazakça, Kırgızca, Türkmence dillerinde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilebilecek. Pazartesi günü itibarıyla 28 dilde adli sicil belgesi alınabilecek. Vatandaşımız talep ettikçe, biz talepleri karşılamaya, ihtiyaç neyse onu temin etmeye devam edeceğiz.”