e karne 2022 ne zaman açıklanacak? e karne nasıl bakılır? MEB öğrenci karne sorgulama

Bugün çocukların heyecanla beklediği gün olan karne günü. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı bitiyor ve öğrenciler "e karne 2022 ne zaman açıklanacak?" gibi aramalar yapıyor. e okul VBS üzerinden e karne nasıl bakılır araştırma konusu oldu. İşte, MEB öğrenci karne sorgulama...

e karne 2022 ne zaman açıklanacak? e karne nasıl bakılır? MEB öğrenci karne sorgulama

Milyonlarca öğrenci 17 Haziran 2022 tarihinde yani bugün 2021-2022 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle karne alma heyecanı yaşaycak. Karnesini e karne üzerinden görüntülemek ve indirmek isteyenler "e karne 2022 ne zaman açıklanacak? e karne nasıl bakılır?" gibi aramalar yapmaya başladı. Öğrenciler VBS (Veli Bilgilendirme Sistemi) üzerinden karneleri ile ilgili detayları görüntülemek istiyor. İşte, MEB öğrenci karne sorgulama...

e karne 2022 ne zaman açıklanacak? e karne nasıl bakılır? MEB öğrenci karne sorgulama - Resim : 1

E KARNE 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün milyonlarca öğrenci karne almak için sıraya girdi. Kimi teşekkür, kimi takdir, kimi onur belgeleri ile eine dönecek. Elden karne almanın dışında e karne üzerinden de daha detaylı bilgilerine ulaşmak isteyen öğrenciler sorgulama yapmaya başladı. Öğrenciler e okul VBS üzerinden; ortalama hesaplama, devamsızlık bilgisi, nakil işlemleri ve karne notları görüntüleme gibi birçok detayı görüntüleyebilecekler.

e karne 2022 ne zaman açıklanacak? e karne nasıl bakılır? MEB öğrenci karne sorgulama - Resim : 2

Dijital olarak e karnelerine ulaşmak isteyen öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı yer alan e okul VBS sistemi üzerinden TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak e karnelerine ulaşabilecekler. Buradan karne bilgisi, alınan belgeler, nakil işlemleri, devamsızlık bilgisi ve geçmiş sınıf not ortalaması gibi detaylara ulaşılabilir.

E KARNE NASIL BAKILIR?

e okul VBS sistemine giriş yapmak için ise e-okul.meb.gov.tr adresine girmek gerekiyor. Ardından istenilen bilgiler doğru ve eksiksiz girilmeli, daha sonra önünüze çıkan ikinci sayfada kimlik bilgilerinizi ve eğitim bilgilerinizi girmelisiniz. Son olarak ise öğprenci fotoğrafınızı doğru seçtikten sonra sistem önünze istediğiniz bilgileri çıkaracaktır. Buradan okuduğunuz kitaplara, yazılı ortalamalara vs. birçok detaya da ulaşabilirsiniz.