E-ticarette fiyatlara rağmen rekor gelir

Bu yılki indirim haftası e-ticaret sitelerinde geliri yüzde 130.57 artırırken, ortalama sepet tutarında da yüzde 11.10’luk bir yükseliş oldu. Peki, bu ne anlama geliyor? İşte detayı...

E-ticarette fiyatlara rağmen rekor gelir

E-ticarette cuma günü indirimlerinin, Türkiye’de bir güne değil, Kasım ayının tamamına yayılmış durumda olması sitelerin gelirlerini yüzde 130.57 artırdı. Ortalama sepet tutarında 11.10’luk bir artış oldu. 

2019 yılından, 2020 yılına ortalama sepet tutarlarında artış olmasına ilişkin uzmanlar, Türkiye'de kur hareketliliğini gösterdi. Bu varsayıma göre, kur artışı sepetlere eklenen ürünlerin değerinin geçen seneye oranla artmasına neden oldu.

Sayfa görüntülenmeleri...

Sayfa görüntülenme oranları da yüzde 41.72 arttı. Sayfa görüntülenme süreleri, yüzde 1.49’luk bir azalmasına rağmen, siteye daha çok trafik çekildiğinin fakat tüketicilerin sayfalarda daha az vakit geçirdiği ifade edildi. Bu durumla baş etmek isteyen e-ticaret siteleri, kendi oyunlaştırma stratejilerini geliştirerek “Günün Fırsatı” gibi iletişimlerle tüketicileri günden güne etkileşimde tutmayı hedefledi.