Edirne'de etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle havuzlar buz tuttu!

Edirne'de dondurucu soğukların eksi derecelere düşmesiyle, kalabalık olan caddelerin bile boş kaldığı görüldü.Balkanlara yakın köyler beyaza bürünürken, kent merkezinde ise buzlanma ve don olayları meydana geldi. Kentte yaşayan vatandaşlar soğuktan olumsuz etkilenirken, süs havuzları buz ise tuttu.

Edirne'de etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle havuzlar buz tuttu!

Edirne'de hava sıcaklığının eksi derecelere kadar düşmesiyle dondurucu soğuk hava etkili olurken, öte yandan süs havuzları buz ise tuttu.
Edirne’de geçtiğimiz günlerde etkili olan kar yağışı yerini dondurucu soğuklara bıraktı. Balkanlara yakın köyler beyaza bürünürken, kent merkezinde ise buzlanma ve don olayları meydana geldi. Hava sıcaklığının eksi 1 derecelere kadar düştüğü kente süs havuzları ve yollar buz tuttu.

Edirne'de etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle havuzlar buz tuttu! - Resim : 1

Soğuk hava nedeniyle kalabalık olan caddelerin de boş kaldığı görüldü. Saraçlar Caddesi’nde açıkta bulunan su hatlarının donması nedeniyle ile cadde esnafı buzu kırarak havuzdan su almak zorunda kaldı.

“BUZU KIRARAK SU ALMAYA ÇALIŞACAĞIM”

Edirne yaşayan vatandaşlardan Tehmine Alieva, "Sabah dükkânda bulunan sular donmuş, dükkânımızı açmaya geldik. Havada çok soğuk. Biraz su ihtiyacımız olduğu için havuzdan almaya çalıştık ama havuzda donmuş. Buzu kırarak biraz su almaya çalışacağım" dedi.

Edirne'de etkili olan dondurucu soğuk nedeniyle havuzlar buz tuttu! - Resim : 2

“EDİRNE'NİN KURU AYAZI VAR”

Edirne’nin Korucu köyünden şehir merkezine alışveriş yapmaya gelen Hatice Ayar, Edirne’mizin kuru ayazı var ve bu soğuklar nedeniyle her taraf donuyor. Bak buradaki havuzlarda donmuş durumda. Buranın ayazı meşhur olduğu için ne havuz kalır nede bir şey" şeklinde konuştu.