Edirne'de hasat heyecanı! Yerli tohumdan yetiştirilen ayçiçeklerinin hasadı gerçekleşti

Edirne'de, "Yerli ve Milli Hibrit Ayçiçeği Tohumu Ekilişlerinin Artırılması Projesi" kapsamında yerli tohumdan üretilen ayçiçeğinin hasadı yapıldı.

Edirne'de hasat heyecanı! Yerli tohumdan yetiştirilen ayçiçeklerinin hasadı gerçekleşti

Edirne Valisi Yunus Sezer, Değirmenyeni köyünde düzenlenen tarla günü etkinliğinde, gelinen yüzyılda tohumun milli güvenlik meselesi olduğunu söyledi. Edirne'nin yağlık ayçiçeğinin yüzde 15'ini ürettiğini belirten Sezer, "Çiftçilerimize yerli ve milli tohumun verilmesinin anlamı gerçekten çok büyük. Televizyon ekranlarının bunu süslemesi lazım. Yerli ve milli tohum en az bizim İHA ve SİHA'larımız kadar önemli bir mesele." dedi.

"YERLİ TOHUMDA 2 KAT VERİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında ata tohumunun öneminden bahsettiğini hatırlatan Sezer, Anadolu topraklarına uygun, hastalıklara dirençli, yerli tohumların yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Edirne'de hasat heyecanı! Yerli tohumdan yetiştirilen ayçiçeklerinin hasadı gerçekleşti - Resim : 1

Yerli tohum desteğinin artırılması gerektiğine değinen Sezer, "Arkadaşlarımızın bize ilettiği dönüme 100, 150 kilogram alınırken yerli tohumda 200 kilograma kadar çıktığından bahsettiler. Bu oransal olarak 2 katı verim." diye konuştu.