Efkan Ala Yeniden Refah Partisi'ni eleştirdi

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakı yerel seçim işbirliği süreci ile seçim gündemine ilişkin soruları yanıtladı.

Efkan Ala Yeniden Refah Partisi'ni eleştirdi

MHP ve BBP ile yapılan işbirliğinin içeriğiyle ilgili bilgi veren Ala, bu işbirliklerini "prensipler anlaşması" olarak niteledi. Ala, "Öbür partilerle görüşürken de aynı prensipleri dile getirdik ama bazılarıyla anlaşmak mümkün olmadı." diye konuştu.

"CHP KAZANACAKSA İTTİFAK ÇATISI ALTINDA OLMANIN ANLAMI YOK"

Ala, seçime kendi adaylarıyla girme kararı alan Yeniden Refah Partisi’ni ise eleştirdi.

"İttifakta çerçeve şudur; eğer iki parti de ayrı ayrı girdiği zaman ikisinden biri kazanacaksa sorun yok. Mesela bir seçim bölgesinde ya MHP ya AK Parti kazanacak. Burada bir sorun yok. Ama iki parti de seçime girdiğinde eğer CHP kazanacaksa o zaman sorun var demektir. Eğer CHP kazanacaksa ittifak çatısı altında olmanın anlamı yok.Yeniden Refah Partisinin girdiği yerlerde seçimlere kendisinin kazanma ihtimali yok ama CHP'nin kazanma ihtimali artıyor.” diyen Ala, “Aslında verilen oy doğrudan CHP'nin, muhalefet partisinin belediyeyi kazanmasına yardımcı olmuş oluyor.” şeklinde konuştu.

Efkan Ala Yeniden Refah Partisi'ni eleştirdi - Resim : 1

“İSTANBUL AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ ÖZLEMİ İÇİNDE”

Efkan Ala, İstanbul için yapılan yerel seçim çalışmalarına ilişkin bir soru üzerine ise “Marmaray'dan Avrasya'ya, 3. Köprüden 3. Havalimanı'na ve metro istasyonlarına kadar birçok alanda İstanbul'a yakışır hizmeti alsın diye çok çaba sarf edildi. Son 5 yılda İstanbul'da belediyecilik hizmetlerini yürüten anlayışın, şu ana kadar beş yıl için beş hizmeti yok, sayabileceğim. Yani sadece yapılmış işler üzerinden bir algı belediyeciliği yürütülüyor. Oysa biz proje belediyeciliği yürütüyoruz. Biz gerçek belediyecilik diyoruz. Milletimiz gerçek belediyeciliğin devamını arzu ediyor. Algı belediyeciliği değil, proje belediyeciliği istiyor ve biz de bunu toplumumuzla buluşturmayı hedefliyoruz. İstanbul’da şu anda hem sahada, hem de yaptığımız çalışmalarda görüyorum ki milletmarkalaşmış olan AK Parti belediyeciliği özlemi içerisinde.” dedi.