Efsane aktörün hastalığı hızla ilerliyor! Hafızasını yavaş yavaş yitirmeye başladı

Dünyaca ünlü aktör Bruce Willis geçen yıl 'afazi' hastalığına yakalanmıştı. Bir süre sonra da hastalığı, frontotemporal demansa (FTD) dönüştü. Şu anda ünlü aktör, hafızasını yavaş yavaş yitirirken bir yandan da dünyadan ve etrafında olup bitenlerden kopuyor.

Efsane aktörün hastalığı hızla ilerliyor! Hafızasını yavaş yavaş yitirmeye başladı

Dünyaca tanınan bir zamanların yakışıklı aktörü Bruce Willis pençesine düştüğü hastalıklar yüzünden zor günler geçiriyor. 2022’nin mart ayında 68 yaşındaki oyuncunun afazi hastalığına yakalandığı ve artık emekli olduğunu açıklayan ailesi, bunun üstünden daha bir yıl geçmeden ikinci kez kötü haberi vermişti.

 Efsane aktörün hastalığı hızla ilerliyor! Hafızasını yavaş yavaş yitirmeye başladı - Resim : 1

Willis'e beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen 'afazi' (söz yitimi) hastalığı teşhisi konulmuştu. Ünlü oyuncunun hastalığı ilerlemeye devam etti ve frontotemporal demansa (FTD) dönüştü.

HASTALIĞI ÇOK HIZLI İLERLEDİ

FTD'nin belirtileri arasında kişilik değişimi, duygusal kararsızlık, konuşmada güçlükler, algı ve hafıza sorunları yer alıyor. Bruce Willis artık hafızasını yavaş yavaş yitirirken bir yandan da dünyadan ve etrafında olup bitenlerden kopuyor.

Efsane aktörün hastalığı hızla ilerliyor! Hafızasını yavaş yavaş yitirmeye başladı - Resim : 2

Geçen ay onu ziyarete giden yakın bir arkadaşı ünlü aktörün artık “hayata bir kapının ardından bakar gibi” olduğunu, yaşam sevincini ve konuşma becerilerini tamamen kaybetmeye başladığını anlatmıştı. Hastalığı ortaya çıktıktan sonra geçen bir buçuk yıllık sürede Bruce Willis’i ailesi bir an bile yalnız bırakmadı.

ESKİ EŞİ DEMİ MOORE VE ŞİMDİKİ EŞİ EMMA HEWING ONA BİRLİKTE BAKIYOR

Bruce Willis, 2009’dan beri Emma Heming’le evli, çiftin 9 ve 11 yaşında iki kızı var. Willis’in ilk eşi Demi Moore ve ondan doğan üç yetişkin kızı da hastalandığından beri bir an olsun onun etrafından ayrılmıyor. Mücadele etmesi oldukça zor ve üzücü olan bu hastalık usta aktörün geniş ailesini bir araya getirip kenetlenmelerini sağlamış durumda.

Efsane aktörün hastalığı hızla ilerliyor! Hafızasını yavaş yavaş yitirmeye başladı - Resim : 3

Bruce Willis onu dünyadan yavaş yavaş koparan bu hastalığa yakalandığından beri tüm ailesi onun etrafından ayrılmıyor. Emma Heming bir süre önce verdiği bir röportajda eşinin hastalığını anlatırken hepsinin hayatlarının nasıl altüst olduğundan bahsetmiş, demansla mücadele etmek için tek başına savaşmanın zorluğunu anlatırken bu büyük ailenin nasıl bir araya geldiğini anlatırken “Bu bir aile hastalığı” demişti.

Efsane aktörün hastalığı hızla ilerliyor! Hafızasını yavaş yavaş yitirmeye başladı - Resim : 4

KIZLARI GÜZEL ANILAR BİRİKTİRMEYE UĞRAŞIYORLAR

Bruce Willis'in artık hepsi birer yetişkin olan üç kızı 35 yaşındaki Rumer, 32 yaşındaki Scout ve 29 yaşındaki Tallulah da babalarıyla sık sık vakit geçirmeye çalışıyorlar, onu çocukluklarındaki neşeli ve sağlıklı haliyle hatırlamaya ve kalan vakitlerinde güzel anılar biriktirmeye uğraşıyorlar. Usta aktörün eşi geçtğimiz günlerde bu zorlu süreci anlatırken kendileri gibi imkanlara sahip olmayıp aynı hastalığın pençesine düşenler olduğunu bildiğini ve bu yüzden suçluluk duyduğunu söylemişti

Willis’in gözlerinin önünde geçmişini ve bugününü unutmasına, ailesiyle ve en sevdikleriyle bile iletişim kuramayacak hale gelmesi elbette en çok kızlarını perişan ediyor. Sık sık sosyal medya paylaşımları yaparak hem babalarının son sağlık durumunu anlatan kızları, ona duydukları özlemi ve üzüntülerini de paylaşıyor.