Efsane futbolcu, kulüp başkanını yerden yere vurdu! Adeta ultimatom verdi: “Durup bir strateji belirlememiz gerekiyor”

Chelsea takımının kaptanı Thiago Silva, kulübün sahibi Todd Boehly'nin transfer stratejisini eleştirdi. Silva, “Sahip değişikliği, yeni oyuncuların gelmesi, takımın büyüklüğüne uymadığı için soyunma odasının boyutunu büyütmek zorunda kaldık. Menajer 30 kişilik bir kadrodan sadece 11 kişiyi seçebilir, bu zor. Ocak ayında sekiz kişiyle sözleşme imzaladık, durup bir strateji belirlememiz gerekiyor, aksi takdirde gelecek sezon aynı hataları yapabiliriz” dedi.

Efsane futbolcu, kulüp başkanını yerden yere vurdu! Adeta ultimatom verdi: “Durup bir strateji belirlememiz gerekiyor”

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nde evinde konuk ettiği Real Madrid’e 2-0 yenildi. İlk maçı da 2-0 kaybeden Chelsea, Avrupa kupaları macerasına son noktayı koydu. Ligde 11.sırada bulunan İngiliz ekibinden işler iyi gitmezken takım kaptanı Thiago Silva, açıklamalarda bulunarak kulübün transfer stratejisini eleştirdi.

Efsane futbolcu, kulüp başkanını yerden yere vurdu! Adeta ultimatom verdi: “Durup bir strateji belirlememiz gerekiyor” - Resim : 1
Todd Boehly

 

“BENCE İLK ADIM ATILDI, YANLIŞ BİR ADIM AMA ATILDI”

TNT Sports Brazil'e açıklamalarda bulunan Thiago Silva, "Bence ilk adım atıldı, yanlış bir adım ama atıldı. Sorumluluk almazsak yöneticileri suçlayamayız. Kulüp için birçok kararsızlığın olduğu zor bir dönem. Sahip değişikliği, yeni oyuncuların gelmesi- takımın büyüklüğüne uymadığı için soyunma odasının boyutunu büyütmek zorunda kaldık” dedi.

“HER ZAMAN MUTSUZ OLACAK OYUNCULAR DA VAR”

Silva, sözlerine şöyle devam etti:

“Olumlu bir nokta, kadroda harika oyuncular var ama öte yandan her zaman mutsuz olacak oyuncular da var. Her zaman birileri üzülecektir çünkü herkes oynayamaz. Menajer 30 kişilik bir kadrodan sadece 11 kişiyi seçebilir- bu zor. Bazıları kadroya giremez, ocak ayında sekiz kişiyle sözleşme imzaladık, durup bir strateji belirlememiz gerekiyor, aksi takdirde gelecek sezon aynı hataları yapabiliriz.”

Efsane futbolcu, kulüp başkanını yerden yere vurdu! Adeta ultimatom verdi: “Durup bir strateji belirlememiz gerekiyor” - Resim : 2
Thiago Silva

 

“BENCE OYUNCULAR OLARAK BİZ DE SORUMLULUK ALMALIYIZ”

Silva, yeni bir teknik direktörün gereken etkiyi yaratmayabileceğini de vurguladı. Silva, "Herkes menajerleri değiştirmekten çok bahsediyor. Bence oyuncular olarak biz de sorumluluk almalıyız. Bu sezon üç menajerimiz oldu, ayrıca Bruno ile kazanamadığımız bir dördüncü oldu. Bugün kaybettik ve Lampard ile kazanamadık. Herkes menajer hakkında konuşuyor ama neyin yanlış yapıldığına bakmalı ve değiştirmeye çalışmalıyız” diye konuştu.

Silva, Real Madrid yenilgisinin Şampiyonlar Ligi’ndeki son maçı olabileceğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçım olabilir. Sözleşmemin bitmesine sadece bir yıl kaldı ve kariyerim sona yaklaşıyor. Çok üzücü bir gün. Ancak bence sezon sonuna kadar olabildiğince çok maç kazanmak için çalışmaya devam etmeliyiz.”

Silva'nın Chelsea ile olan sözleşmesi 2024 yılına kadar devam ediyor ve gelecek sezon kulüpte kalması bekleniyor.