Efsane isimden yıllar sonra gelen itiraf! Mesut Özil’i takımında istememiş!

Manchester United’ın efsane Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, Wayne Rooney’in 2010 yılında Mesut Özil’in transfer edilmesini istediğini, o dönem bu teklifi reddettiğini ifade etti.

Efsane isimden yıllar sonra gelen itiraf! Mesut Özil’i takımında istememiş!

FC Schalke 04, Werder Bremen, Real Madrid, Arsenal, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giyen Mesut Özil, dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla 34 yaşında futbolu bıraktığını söyledi. Futbolcunun bu kararı sonrası geçmişte yaşanan bir olay da ortaya çıktı.

WAYNE ROONEY, FERGUSON İLE GÖRÜŞMÜŞ

The Sun'da yer alan habere göre Manchester United’ın efsane futbolcularından olan İngiliz forvet Wayne Rooney, 2010’da Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson ile görüşerek Mesut Özil’in transfer edilmesini istedi.

Otobiyografisindeki hikayeyi hatırlatan Ferguson, "Wayne, Werder Bremen'den Real Madrid'e transfer olan Mesut Özil'in peşine düşmemiz gerektiğini söyledi” dedi.

Efsane isimden yıllar sonra gelen itiraf! Mesut Özil’i takımında istememiş! - Resim : 1

“MESUT RADARIMIZDA DEĞİLDİ”

Ferguson, "Ona oynamanın ve performans göstermenin onun işi olduğunu söyledim. Benim işim doğru takımları seçmekti. Ve şimdiye kadar doğru anlıyordum. Mesut, o sırada radarımızda değildi. Özil, Werder Bremen'deyken geniş sağda oynadı, ardından sezonun sonuna doğru onu önden oynadı. Güney Afrika'ya gitti ve çok iyi iş çıkardı. Ama radarımızda değildi. Ama Wayne'e durumu anlattım ve kararlarımızın çoğunu doğru alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Efsane isimden yıllar sonra gelen itiraf! Mesut Özil’i takımında istememiş! - Resim : 2

ARSENAL'E TRANSFER OLDU

Özil sonunda 2013'te Premier Lig ekibi Arsenal'e 42 milyon sterline katıldı. Gunners için 254 maça çıktı, 44 gol attı, ayrıca dört kez FA Cup'ı kazandı.