Efsane rock grubu Depeche Mode'un ünlü ismi Andy Fletcher yaşamını yitirdi! Şarkıları liste başı oldu

Türkiye'de de konserler veren efsane rock grubu Depeche Mode'un sevilen ismi Andy Fletcher'ın hayatını kaybetmesi müzik dünyasında deprem etkisi yarattı. Andy'nin grubu ile yaratığı Just an't Get Enough ve Enjoy the Silence gibi efsane şarkılar bir anda internetin en çok dinlenen parçaları oldu.

Efsane rock grubu Depeche Mode'un ünlü ismi Andy Fletcher yaşamını yitirdi! Şarkıları liste başı oldu

İngiliz elektronik grubu Depeche Mode'un kurucu üyesi ve klavyecisi Andrew Fletcher 60 yaşında hayatını kaybetti.

Acı haber Depeche Mode grubunun resmi hesabından duyurulmasının ardından rock dünyası çalkalandı. Paylaşılan mesajda "Yakın arkadaşımızın, ailemizden birinin ve grup üyemizin zamansız ölümü karşısında şoke olduk ve büyük bir üzüntü yaşıyoruz" denildi.

Fletcher, Just Can't Get Enough, Personal Jesus ve Enjoy the Silence gibi şarkıların grubun diğer üyeleri ile birlikte yaratıcısıydı.

1980'lerin efsanevi elektronik grubu Depeche Mode'un kurucu ortaklarından ve klavyecisi Andy Fletcher'ın 60 yaşında hayatını kaybetti.

Depeche Mode, 'Just Can't Get Enough', 'Enjoy the Silence' ve 'Personal Jesus' gibi bir çok hit şarkısı ile 80'lerin en ünlü gruplarından biriydi.

 

Depeche Mode nasıl efsane oldu?

Fletcher, grubu 1980 yılında Basildon, Essex'te grup arkadaşları Dave Gahan, Martin Gore ve Vince Clarke ile birlikte kurdu.

1980'de okulda ilk konserlerini verdiler ve demo kasetleri yapmaya devam ettiler ve bunları kişisel olarak plak şirketlerine teslim ettiler.

Sonunda ilk single'ları 'Dreaming of Me'yi Aralık 1980'de kurucusu Daniel Miller'ın elektronik seslerle ilgilenen bağımsız plak şirketi Mute Records için kaydettiler.

İngiltere listelerinde 57 numaraya ulaştı. Erken başarılarından cesaret alan grup, listelerde 11 numaraya ulaşan ve ilk kez Top of the Pops'ta yer alan 'New Life' adlı bir takip single'ı kaydetti.

Grubu yıldızlığa iten ve ilk on hitlerini alan üçüncü single'ları 'Just Can't Get Enough' oldu.

Bu sıralarda, orijinal sentezci Vince Clarke, Alison Moyet ile Yazoo'yu kurmak için gruptan ayrıldı, ancak Depeche Mode 80'lerdeki başarılarını 'Enjoy the Silence', 'Strangelove' ve 'Personal Jesus' gibi diğer hitlerle takip etti.