Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hasan Özbilir'den herkesi rahatlatan açıklama

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Bölgesi’nde yaşanan peş peşe depremleri değerlendirdi. Prof. Dr. Sözbilir, Muğla’daki depremlerin yıkıcı deprem üretmeyen fayların yoğunlukta bölgelerde meydana geldiğini kaydetti.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hasan Özbilir'den herkesi rahatlatan açıklama

Ege Bölgesi’nde peş peşe yaşanan depremler herkesi tedirgin etti. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

“Yıkıcı deprem üretmeyen diri fayların yoğunlukta olduğu bir bölge”

Prof. Dr. Sözbilir, " Bu depremleri 4 Kasım'da yaşanan 4.9 büyüklüğündeki depremin artçısı olarak değerlendirilebilir. Ana şoktan sonra meydana gelen bu artçı depremler, 3.9'a kadar ulaşabilir. Bu sabah Muğla'da 07.26'da meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki deprem ise Muğla fayı ile Gökova fayı arasındaki bölgede oluştu. Bu bölgede 6.6 büyüklüğünde 2017'de oluşan Bodrum depreminden beri sismik hareketlilik devam ediyor. Burası uzun zamandır, yıkıcı deprem üretmeyen diri fayların yoğunlukta olduğu bir bölge. Bu nedenle kentler için İl Afet Risk Azaltma Planları (İRAP) eylemlerinin uygulanmasına hız verilmelidir" diye konuştu.