Eğitimde şiddete karşı düzenleme geliyor! Cezalar daha da sıkılaştırılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için harekete geçti.

Eğitimde şiddete karşı düzenleme geliyor! Cezalar daha da sıkılaştırılacak!

Okullarda özellikle öğretmenlere yönelik şiddetin önlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) da yeni düzenlemeler için hazırlık yapıyor. Bakanlığın bir süredir üzerinde çalıştığı Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yeni tedbirlere yer verildi. Cezaların artırılması gündem maddeleri arasında bulunuyor. 

Okullarda artan şiddet olayları ve son olarak İstanbul'da bir okul müdürünün öğrencisi tarafından öldürülmesi, öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezaların artırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Son şekli verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağında şiddete karşı yeni tedbirler yer alıyor.

Bakanlık bürokratları düzenlemeye ilişkin çalışmalarını tamamladı. Şiddete karşı 4 maddenin yer aldığı teklife, bu hafta yapılacak toplantıda son şekli verileceği öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, taslakta öğretmenlere karşı şiddete ilişkin suçlarda cezaların artırılmasına yönelik madde olduğunu açıklamıştı.

YARI ORANDA ARTTIRILACAK 

Okullarda yönetici, öğretmen ve diğer personele yönelik "kasten yaralama, hakaret, tehdit ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarında" cezaların yarı oranda artırılması öngörülüyor.

Hapis cezasının ertelenmesi hükümlerinin uygulanmaması da dikkat çekiyor.

Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin de şiddete maruz kaldıkları durumlarda kamu görevlisi sayılmasına ilişkin düzenlemenin de teklifte yer alacağı belirtiliyor.

Eğitim sendikaları temsilcileriyle de bir araya gelen Bakan Tekin, şiddetle mücadale için atılacak adımlara yönelik bilgi verip bu konuda kararlı olduklarını iletti.