Ehliyet sahipleri trafikte sakın bunu yapmayın! Binlerce lira ceza kesiliyor

Ehliyet sahipleri için kritik bir uyarı yapıldı. B sınıfı ehliyeti olanlar trafiğe bu şekilde çıkarlarsa 4 bin TL idari para cezası ödemek zorunda kalacaklar.

Ehliyet sahipleri trafikte sakın bunu yapmayın! Binlerce lira ceza kesiliyor

Geçtiğimiz Mayıs ayında B sınıfı ehliyeti olanlara duyuru yapıldığı belirtilerek B sınıfı ehliyete sahip vatandaşların 125 cc motosiklete kadar ehliyeti ile kullanabilecekleri açıklandığı ifade edildi. Bununla beraber düzenlemenin henüz resmileşmemesi ile B sınıfı ehliyetli vatandaşlar 125 cc motosiklet kullandıklarında ceza ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi.

Geçtiğimiz aylarda motosiklet ehliyeti sınıflarında değişikliğe gidileceği, 125 cc yani A1 sınıfı ehliyeti kapsayan motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabileceği gündeme geldiği belirtilerek bu silindir hacmine sahip motoru kullanmak isteyenlerin motor sürüş kurslarından 2 ders alma şartı olacağı da aktarıldı.

YETERSİZ EHLİYETTEN CEZA ALABİLİRLER

Bu açıklamaların ardından konuyla ilgili mevzuatta herhangi bir değişikliğe gidilmediği belirtilerek sadece açıklama üzerinden konunun yasalaşmasını beklemeden motoruyla trafiğe çıkan B sınıfı ehliyet sahibi sürücüler yetersiz ehliyetten kaynaklı ceza alacağı bildirildi. Bu noktada sürücülerin kanun çıkmasını beklemesi gerektiği bildirildi.

TOPLAM 4 BİN LİRA İDARİ PARA CEZASI

Açıklamanın şu anda yürürlükte bir yeri olmadığını belirten hukukçular, 50 cc ve 125 cc silindir hacmi arasındaki motosiklet kullanıcılarının eğer ehliyetleri yoksa cezaya tabi olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca hukuçular bu gibi durumlarda yetersiz ehliyetten kaynaklı 4 bin liralık bir idari para cezası ile karşı karşıya kalacaklarını ve motosikletlerinin de 60 gün boyunca trafikten men edileceğini aktardı.