Ehliyet yaş sınırı değişti! Karar Resmi Gazete'den yayımlandı

Ehliyet alacak kişileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Şoför açığının kapatılması ve gençlerin istihdamına katkı sağlanması için ehliyet yaş sınırı 26'dan 24'e düşürüldü.

Ehliyet yaş sınırı değişti! Karar Resmi Gazete'den yayımlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca alınan karar doğrultusunda ehliyet alma yaşı indirildi. Şoför açığının kapatılması ve gençlerin istihdamına katkı sağlanması amacıyla büyük otobüs kullanacak sürücülerde ehliyet yaş sınırı 26’dan 24’e indirildi. “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ehliyet yaş sınırı değişti! Karar Resmi Gazete'den yayımlandı - Resim : 1

Diyaliz merkezlerinde tedavi gören engelli bireylerle bunların velilerini taşıyan firmalar için yetki belgesi alma şartları kolaylaştırıldı. Yolcu taşımacılığında asgari kapasiteyi sağlayacak taşıt yaş şartı 12’den 15’e çıkarıldı.

FİRMA SAYILARI YÜKSELTİLDİ

Yolcu acenteliği hizmeti yürütenlerin hizmet verebilecekleri firma sayısı 10'dan 20'ye yükseltilerek uluslararası yolcu acenteliği hizmeti verenlerin yurt içi taşımacılara da hizmet vermelerine imkan sağlandı. Yolcu taşımacılığında mücbir sebepler nedeniyle yapılamayan seferler veya yolcu talepleri doğrultusunda konulmak istenilen ek seferlerin bildirimlerinde kolaylaştırıcı düzenlemeler yapıldı.

GENÇ İSTİHDAMA KATKI EN BÜYÜK SEBEP

Ayrıca yolcu taşımacılığı yapacak firmalar için prosedürlerin hızlandırılmasına yönelik düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda şoför açığının kapatılması ve gençlerin istihdamına katkı sağlanması için büyük otobüs kullanacak şoförler için ehliyet yaş şartı 26'dan 24'e indirildi.