Ehliyeti olanlar 25 Temmuza kadar mutlaka yaptırmalı! Yaptırmadan trafiğe çıkarsanız dev cezalar ödeyebilirsiniz

İçişleri Bakanlığı, ehliyeti olan vatandaşlara yönelik uyarıda bulundu. Ehliyet yenileme için son tarihi açıklayan bakanlık istenilen evrakları ve ücret miktarını da açıkladı. İşte detaylar...

Ehliyeti olanlar 25 Temmuza kadar mutlaka yaptırmalı! Yaptırmadan trafiğe çıkarsanız dev cezalar ödeyebilirsiniz

İçişleri Bakanlığı 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatılmıştı ve yeni bir karar ile bu üsre 2024 sonuna kadar uzatıldı. Ehliyet yenileme randevusu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden veya ALO 199 hattından alındığı belirtilerek gerekli evrakları ve ehliyet yenileme ücretini yatıran kişiler yenileme işlemlerini kolayca yapabildiği ifade edildi.

RANDEVU ALINMASI GEREKİYOR

Ehliyetini yenilemek isteyenlerin için son başvuru tarihi 31 Aralık 2024 olarak belirlendiği belirtilerek bu tarihe kadar eski ehliyet kullanabileceği paylaşıldı. Ancak söz konusu tarihten sonra geçerli olmayacağı ifade edilerek eliyet yenileme randevusunun Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi nvi.gov.tr üzerinden veya ALO 199 hattından alınabileceği vurgulandı.

İSTENİLEN EVRAKLAR

Kimlik Belgesi
Sürücü Sağlık Raporu
Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı
1 adet biyometrik fotoğraf
Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan
Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca Edevlet üzerinden temin edilebilir.)

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücretin 13+2 TL olduğu ifade edildi. Yeni tip ehliyetlerini yenilemek isteyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret: 145 + 624 TL'dir. Toplamda 769 TL'ye denk gelmektedir.