Ehliyeti olanlar süre dolmadan yaptırmak zorunda! Yoğunluk oluşmadan hemen randevu alın. Rekor cezalar ödemek zorunda kalabilirsiniz

Türkiye'de yaşayan ehliyet sahibi vatandaşları ilgilendiren bir duyuru yapıldı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama herkesin elini hızlandırmasına neden oldu. Zaman geçmeden başvuruyu yapmanız gerekiyor.

Ehliyeti olanlar süre dolmadan yaptırmak zorunda! Yoğunluk oluşmadan hemen randevu alın. Rekor cezalar ödemek zorunda kalabilirsiniz

Türkiye'de ehliyet sahipleri 2023 yıllarında ehliyet yenileme işlemlerinin nerede ve nasıl yapıldığının araştırmalarını yapıyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin kullanım süresi 2 yıl daha uzatıldı. Buna göre süre 2024 yılının sonunda dolacak. Ehliyet yenileme işlemleri, bu zamana dek emniyetin genel müdürlüklerinde yapıldığı bildirildi ve 2 Nisan 2018'den itibaren Nüfus Müdürlüklerinden yapıldığı aktarıldı.

İŞLEMLER RANDEVU İLE YAPILACAK

Yeni tip sürücü belgesi için ALO 199, "ALO 199 Mobil Uygulama" veya "nvi.gov.tr" adresinden randevu alınabileceği belirtilerek ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacağı vurgulandı. Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleri olduğu belirtilerek başvuruların istenilen bir nüfus müdürlüğüne yapılabileceği bildirildi. Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırıldığı aktarıldı.

GEREKLİ BELGELER

  • Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
  • Eski sürücü belgesi
  • Sürücü sağlık raporu
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)
  • 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması
  • Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “randevu.nvi.gov.tr” adresinden öğrenilebilmektedir.

 

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ

Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen 2023 yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 166,00 TL'dir.