Ekipler Bitlis'te karla mücadeleye devam ediyor

Bitlis'te günlerdir süren şiddetli kar yağışının ardından ulaşıma kapanan yollar, Bitlis İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin uzun uğraşları sonucunda ulaşıma açılmaya çalışılıyor.

Ekipler Bitlis'te karla mücadeleye devam ediyor

Günlerdir Bitlis'te etkili olan şiddetli kar yağışının ardından ulaşıma kapanan yollar Bitlis İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri tarafından yeniden ulaşıma açılmaya çalışılıyor. Bitlis'in zorlu coğrafyasında zorlu şartlarda yolları ulaşıma açmaya çalışan ekipler vatandaşların mağdur olmaması için gece gündüz mesai yapıyor.

10 EKİP 45 İŞ MAKİNESİ İLE KARLA MÜCADELE EDİYOR

Geçen yıl 7 Şubat'ta 162 santimetre kar kalınlığıyla Türkiye'de ilk sırada yer alan Bitlis'te, son günlerde etkili olan yağışların ardından 10 ekip ve 45 iş makinesiyle karla mücadele çalışması yürütülüyor.

Yüksek rakımlı ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine rağmen kesintisiz ulaşım için çaba gösteren karla mücadele ekipleri, yolu kapanan köylerde mahsur kalan hastaların kurtarılması, sağlık ekiplerinin köylere en kısa sürede ulaşmasında da önemli görevler üstleniyor.

 

Ekipler Bitlis'te karla mücadeleye devam ediyor - Resim : 1

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN MESAİ YAPIYORLAR

İl Özel İdaresi Merkez Şantiye Şefi Nail Aşit,  kar yağışının ardından tüm ekiplerle sahada olduklarını söyledi. Gece gündüz demeden tüm mesai arkadaşlarıyla vatandaşların rahat seyahat etmesi için yolları açmaya çalıştıklarını anlatan Aşit, "Bugün Ağaçdere köyünde karla mücadele çalışmamız gece saatlerinde de devam ediyor. Karın bütün çilesini operatörlerimiz çekiyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Karla mücadele fedakarlık isteyen bir çalışma. Herkesin yapabileceği bir şey değil." dedi.

 

Ekipler Bitlis'te karla mücadeleye devam ediyor - Resim : 2

''TÜM YOLLARI ULAŞIMA AÇTIK''

Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşların hizmetinde olduğunu belirten Aşit, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızın hizmetkarı olarak çalışmaya devam ediyoruz. Tüm yollarımızı açtık. Vatandaşlarımız müsterih olsun, biz mücadelemize devam edeceğiz. Bu gayret ve azim olduğu sürece hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak. Her köyün yolunu en kısa sürede ulaşıma açıyoruz. 10 ekip ve 45 iş makinemizle bugüne kadar 2 bin 850 kilometre kar mücadele çalışması yürüttük. İnşallah hiçbir sıkıntı yaşamadan bu kışı da kazasız belasız atlatacağız."

Karla mücadelenin çok zor bir iş olduğunu vurgulayan Aşit, "Her yer bembeyaz örtüyle kaplıyken ekiplerimiz yılların verdiği tecrübeyle yolu açıyor. 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleriyle de koordineli çalışıyoruz. Yolla ilgili bir ihbar düşerse ekiplerimiz müdahale ediyor." ifadelerini kullandı. 

 

Ekipler Bitlis'te karla mücadeleye devam ediyor - Resim : 3