Ekmeğe zam gelecek mi? Un, enerji ve yakıtın ardından ekmeğe de zam bekleniyor!

Una gelen zammın ekmek fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği merak konusu oldu. Unun fiyatı 400 TL'yi aşmışken artan maliyetler de eklenince 'ekmeğe zam gelecek mi?' sorusu gündem oldu. Un, enerji ve yakıtın ardından ekmeğe de zam bekleniyor.

Ekmeğe zam gelecek mi? Un, enerji ve yakıtın ardından ekmeğe de zam bekleniyor!

Ekmeğe zam gelecek mi? sorusu un, enerji ve yakıta yapılan zammın ardından tekrar gündeme geldi. Fırıncılar ekmeğe 4.50 TL'den fazla zam gelmesini isterken diğer yandan da müşterilerini düşünüyor. Peki, Ekmeğe zam gelecek mi? Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, temmuz ayının başında yeni ekmek tarifesi gelebileceğini açıkladı. Ekmek kaç TL olur? Ekmeğe zam gelir mi?

Ekmeğe zam gelecek mi? Un, enerji ve yakıtın ardından ekmeğe de zam bekleniyor! - Resim : 1

Ekmeğe zam gelecek mi?

Artan un fiyatlarına karşın gözler ekmeğe gelmesi beklenen zamma çevrildi. Vatandaşlar içn kötü fakat fırıncılar için iyi olacak olan ekmek zammı konusu tekrar gündeme geldi. Un, enerji ve yakıta yapılan zamlar vatandaşları zorladı. Şu anda 4 TL'den satılan ekmeğe bir zam gelmesi durumunda fırıncıların yüzü gülecekken vatandaşların keyfi kaçacak. Peki ekmeğe zam gelecek mi?

Unun çuvalı şu anda 400 TL'yi aşmış durumda. Artan maliyetler de eklenince 'ekmeğe zam' konusu gündeme taşındı. Fiyat artışını saedce unla sınırlandırmamak da gerekiyor.  Fırıncılar ekmeğe 4,50 TL'den fazla zam gelmesini beklerken, temmuz ayının başında ekmeğe zam gelmesi bekleniyor.

Ekmeğe zam gelecek mi? Un, enerji ve yakıtın ardından ekmeğe de zam bekleniyor! - Resim : 2

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, temmuz ayının başında yeni ekmek tarifesi gelebileceğini söyledi. Fakat Balcı, fırıncıların beklediği gibi 4,50 TL'den fazla zam yapılmayacağını düşünüyor.  Balcı, "Kilogramı 20 lira olur diye düşünüyorum. 480-500'e un alan esnaf olursa unun fiyatı da bu rakamda kalırsa, esnaf ciddi anlamda zarar eder." diye kaygısını dile getirdi.