Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na ‘Aday olma’ dedi! ‘Değişim Zirvesi’nde ne konuşuldu? Görüşmenin ayrıntılarına tv100 ulaştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki ‘Değişim Zirvesi’nin detaylarına tv100 ulaştı. İmamoğlu, masaya ‘Kurultay Takvimi’ ile otururken; Kılıçdaroğlu’ndan kasım ayında kurultayı toplamasını ve aday olmamasını istedi.

Siyasette gözler, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmeye çevrildi.

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu 14 Haziran’da Ahlatlıbel’de buluşurken; iki taraf merak edilen ‘Değişim Zirvesi’ sonrası sessiz kalmayı tercih etti.

İki saat süren zirvenin detaylarına tv100 ulaştı. Görüşmede masaya ‘Kurultay Takvimi’ ile masaya oturan İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’ndan aday olmamasını istedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise bu öneri karşısında İmamoğlu’na “Aday olmak mı istiyorsun?” sorusunu yöneltirken; İmamoğlu ise “Evet” dedi.

Kılıçdaroğlu, görüşmenin üzerine İstanbul’u işaret ederken; “CHP genel başkanlığına talibim” diyen İmamoğlu’ndan yol haritası belirleyip İstanbul için formül oluşturmasını istedi.

İMAMOĞLU; YOL HARİTASI ÜZERİNE ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Ekrem İmamoğlu, görüşmesi sonrası kolları sıvarken; yol haritası üzerine çalışmalara başladı.

tv100’ün edindiği bilgilere göre, eğer yol haritası kabul görmezse, çözüm “manifesto” ile aranacak. Ayrıca, İmamoğlu’nun bir metin yayınlayarak genel başkanlığa adaylığını resmen etmesi bekleniyor.

Ahlatlıbel’deki görüşmede öte yandan, CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in “Adayım” çıkışı da konuşuldu. İkilinin bu çıkışı fazla bulduğu belirtildi.