Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs komitesini, Saraçhane’deki makamında kabul etti. İmamoğlu kabulün arkasından 1 Mayıs'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'ndan 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’den oluşan 1 Mayıs komitesini makam odasında kabul etti. İmamoğlu, kabule ilişkin ayrıntıları İBB'nin sitesinden paylaştı.

1 Mayıs'ta nasıl bir kutlama yapacaklarını açıkladı

Beylikdüzü Belediyesi'nde yaptıkları gibi bir 1 Mayıs kutlaması yapacaklarını belirten İmamoğlu,  30 Nisan günü mesai bitiminde tüm çalışanlarla belediye avlusunda toplanacaklarını söyledi. İmamoğlu, "İBB olarak tüm sendikarı da kutlamamıza davet edeceğiz" dedi.

DİSK Genel Başkanı: Yasağı aşamadık

‘‘1 Mayıs meydanı, tarihsel olarak Taksim Meydanı’dır’’  diyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,  Taksim'de kutlama yapma taleplerinin karşılıksız kaldığını söyledi.  Çerkezoğlu, ‘’2013’ten bu yana yasakçı bir tutum söz konusu. Bu yasağı aşmak adına İstanbul Valisi ile görüşmeler yaptık ama sonuç alamadık."diye konuştu. 1 Mayıs'ı Bakırköy’deki pazar alanında kutlayacaklarını belirten Çerkezoğlu,  1 milyona yakın katılım beklediklerini söyledi.

"İmamoğlu'nu, Bakırköy'e davet ediyoruz" 

Çerkezoğlu, "İşçilere, emekçilere yakışır bir 1 Mayıs kutlamak istiyoruz. Sizi de, 1 Mayıs’ta aramızda görmek istiyoruz. Sizi davet etmek için geldik. Salı günü burada yapacağınız etkinlik de önemli. Bizler de burada olacağız ve katkı sunacağız. Türkiye’nin normalleşmesi açısından da 1 Mayıs önemli. Ulaşımla ilgili kolaylaştırıcı tedbirler konusunda desteğinizi bekliyoruz. Sendikalar ve partiler dışında birçok vatandaşımız da bağımsız olarak geliyor alana. Bu anlamda sizin İBB olarak kolaylaştırıcılığınız önemli’’ dedi.

İmamoğlu'ndan davete olumlu yanıt

1 Mayıs’ın önemli bir gün olduğunu vurgulayan İmamoğlu, 1 Mayıs’ın hak ettiği ortama kavuşması için çalışacaklarını söyledi. 1 Mayıs'a bir hafta öncesi değil belki 6-7 ay öncesinden hazırlık yapılması gerektiğini belirten İmamoğlu,  "1 Mayıs’a konuşmak, tartışmak, sohbet etmek, belki içine valiliği ve diğer unsurları da katarak İstanbul adına, emeğin şenliği, şöleni aynı zamanda da sorunların hatırlandığı, aksettirildiği bir gün olması lazım." dedi. 

1 Mayıs'ın tadına varmış, hem mesajlarını hem ortamını yaşamış birisi olduğunu söyleyen İmamoğlu,  "Orada emek adına manevi bir süreç yaşanıyor. Bunu, topluma da iyi anlatmamız gerekiyor. Başka türlü anlamlar yükleniyor ve toplum bundan olumsuz etkileniyor. Toplum da ‘‘Evet, 1 Mayıs buymuş’’ dediğinde, bir bakmışsınız topyekun İstanbul’da herkesin çoluk katıldığı bir ortama da dönüşebilir. Bunu çalışmalıyız. Kalan günler içinde elimizden ne gelirse yaparız. Sizlere destek olma adına, bir bölümünde mutlaka sizlerle olmaya çalışacağım, olacağım’’ diye konuştu.