Ekrem İmamoğlu'ndan talimat geldi! Halk ekmek, yıl sonuna kadar...

Geçtiğimiz günlerde açıklanan elektrik ve doğal gaz zammının ardından birçok kalem üründe de fiyat artışı gözlendi. Fırın maliyetlerinin de artmasıyla ekmek fiyatlarında da artış olabilir. Halk ekmek fiyatları ile ilgili talimat Ekrem İmamoğlu'ndan geldi. İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2022 yılının sonuna kadar halk ekmeğe zam yapılmaması hususunda talimat verdiğini açıkladı.

Ekrem İmamoğlu'ndan talimat geldi! Halk ekmek, yıl sonuna kadar...

Artan enflasyon, giderlerin artması, enerji zamları sonrasında birçok alanda fiyat artışı kaçınılmaz oldu. En temel gıda olan ekmek fiyatları da maliyetlerin artması sebebiyle zamlanan ürünler arasında yerini aldı. 2021 yılında 2,50 TL'den satılan ekmek 2022 yılında 5 TL oldu. İBB'ye bağlı halk ekmek ise 250 gram ekmeğin fiyatı 3 TL'ye yükseldi.

Halk ekmeğe zam gelecek mi?

Kısa süre önce elektrik ve doğal gaz da yaşanan zam, fırıncıların maliyetlerini artırdı. Bu gelişme sonrasında ekmeğe zam gelip gelmeyeceği merak edilirken İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapılmaması konusunda talimat verdiğini açıkladı.

Nama yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar ekmeğin 3 TL'den satılmaya devam edileceğini belirtti.