Ekrem İmamoğlu'nun ittifak açıklamasına İYİ Parti'den yanıt geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimle ilgili yaptığı ittifak açıklamasına  İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu "Öncelikle biz bir başka partinin kongresini, burada yaşanan değişimi, almış olduğumuz karar açısından bir sebep-sonuç ilişkisinde değerlendirmiyoruz. Genel İdare Kurulumuzun aldığı karar nettir ve İYİ Partimiz 81 ilde aday çıkarma çalışmalarına hızlı bir biçimde devam etmektedir" sözleriyle yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu'nun ittifak açıklamasına İYİ Parti'den yanıt geldi

 İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, 81 ilde kendi adaylarını çıkartma çalışmalarına hızlı biçimde devam ettiklerini kaydetti. Bir basın mensubunun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ittifakla ilgili "konuşulmaya muhtaç" yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Zorlu, "Öncelikle biz bir başka partinin kongresini, burada yaşanan değişimi, almış olduğumuz karar açısından bir sebep-sonuç ilişkisinde değerlendirmiyoruz. Genel İdare Kurulumuzun aldığı karar nettir ve İYİ Partimiz 81 ilde aday çıkarma çalışmalarına hızlı bir biçimde devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de yine bazı illerimizde adaylarımızın açıklanmakta olduğunu göreceksiniz." dedi. 

İMAMOĞLU NE DEMİŞTİ?
İttifak tartışmalarına ilişkin İmamoğlu "Hem sayın Meral Akşener hem İYİ Parti’nin kadroları devletinin, milletinin, İstanbul’un ve buna benzer şehirlerin geleceğini düşünerek karar verirler. Şüphe duymam. Geleceği düşündüğü anda doğru karar neyse onu verir ve uygularlar. Dolayısıyla benim “İttifak süreci bitti” diye yorum yapmam mümkün değil. Konuşulmaya muhtaç bir süreçtir." demişti.