Ekşi Sözlük neden açılmıyor? Ekşi Sözlük kapandı mı, erişim engeli mi geldi?

Türkiye'nin en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Ekşi Sözlük uygulama ve tarayıcıda açılmıyor. Milyonlarca kullanıcı akşam saatlerinden itibaren platformun kapatılıp kapatılmadığını ve sorunun ne olduğunu araştırıyor. Peki, Ekşi Sözlük neden açılmıyor? Ekşi Sözlük kapandı mı, erişim engeli mi geldi? İşte detaylar...

Ekşi Sözlük neden açılmıyor? Ekşi Sözlük kapandı mı, erişim engeli mi geldi?

Milyonlarca kullanıcısı bulunan Ekşi Sözlük'e akşam saatlerinden erişim sağlanamıyor. Kullanıcılar hem tarayıcıdan hem de uygulamadan platforma ulaşmaya çalışıyor. Sorunun ne olduğuna ilişkin açıklama platformdan geldi. 

EKŞİ SÖZLÜK KAPATILDI MI? 

Ekşi Sözlük yönetimi Twitter'dan şu açıklamayı yaptı;

"Erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük. Ancak ayrıntısı konusunda bilgi sahibi değiliz. Yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz".

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sosyal paylaşım sitesi Ekşi Sözlük ile ilgili erişim engeli kararı aldığını internet sitesi üzerinden duyurdu. Yapılan açıklamada, "eksisozluk.com, 21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu kararıyla erişime engellenmiştir." denildi.