Ekvador’da bir yolcunun valizinde 185 yavru kaplumbağa ele geçirildi

Ekvador’a bağlı Galapagos Adaları’ndaki havaalanında, bir valizin için 185 yavru kaplumbağa ele geçirildi. Valizde ele geçirilen kaplumbağalardan 10’unun, plastik poşetlerde tutulması nedeniyle öldüğü belirtildi.

Ekvador Çevre Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada söz konusu yavru kaplumbağaların, dünyanın ilk ekolojik havaalanı olan Galapagos Havaalanı’nda ele geçirildiği kaydedildi. Çevre Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada valizin, havaalanında yapılan rutin arama sırasında bulunduğu belirtildi.

​Kaplumbağaların 10'u öldü

Valizde ele geçirilen kaplumbağalardan 10’unun, plastik poşetlerde tutulması nedeniyle öldüğü bilgisi paylaşıldı. ​Öte yandan kaplumbağaların 3 aylık olduğu ve yaşlarından ötürü hangi bölgeye ait olduklarının saptanamadığı belirtildi.

'Bir yavrunun değeri 5 bin dolardan fazla'

Avustralya’da hayatta kalma mücadelesi veren yavru albino kaplumbağa bulundu. Yetkililer, yavru kaplumbağaların tanesinin değerinin 5 bin dolardan fazla olduğunu söylüyor.

Çevre Bakanı Marcelo Mata, olayın çevreye ve hayvanlara karşı işlenen bir suç teşkil ettiğini söyledi. Kaplumbağa kaçakçılığını kınadı. Mata, "Söz konusu eylemin failleri, mevzuatta bulunan en ağır cezayı alacaklardır" açıklamasında bulundu.

Ekvador yasalarına göre, hayvan kaçakçılığı suçluları bir ila üç yıl arası hapis cezasına çarptırılıyor. Öte yandan Galapagos'daki dev kaplumbağaların, bölgede bulunan volkanik adalara üç ila dört milyon yıl önce geldiği ve dünya üzerindeki en büyük kaplumbağa türlerinden biri olduğu biliniyor.