Elazığ'da o hayvan şehre kadar indi. Sadece Türkiye değil Asya, Avrupa, Afrika herkes onu arıyor. O dibimize geldi

Türkiye'de de nesli tükenme tehlikesi altında çok sayıda hayvan var. İşte o hayvanlardan biri şehre kadar indi, dibimize kadar geldi. Sadece Türkiye değil Asya, Avrupa, Afrika herkes onu arıyor.

Türkiye'de son dönemde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde çok sayıda canlı türü yeniden doğaya kazandırıldı ve nesli tükenme tehlikesi altındaki hayvanların sayısı ise artırıldı. 

Türkiye'de hala nesli tükenme tehlikesi altında çok sayıda hayvan var. İşte o hayvanlardan biri şehre kadar indi, dibimize kadar geldi. Sadece Türkiye değil Asya, Avrupa, Afrika herkes onu arıyor.

DÜNYA DOĞA KORUMA BİRLİĞİ'NİN DE LİSTESİNDE 

Dünya Doğa Koruma Birliği tarafından yayınlanan nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin Kırmızı Listesinde yer alan kayalık ve sarp yamaçlarda yaşamlarını sürdüren dağ keçileri şehir merkezlerine kadar inmeye başladı.

Elazığ’ın tarihi Harput Mahallesi’ne kadar inen dağ keçileri sürü halinde görüntülendi. Toplu halde koşup yiyecek arayan dağ keçileri, bir süre sonra gözden kayboldu.

O anlar cep telefonu kameralarına yansıdı.