Elazığ'da yaban hayvanları unutulmadı! Ekipler doğaya 300 kilo yem bıraktı

Kış mevsimi boyunca dondurucu soğuklar ve kar yağışının etkili olduğu Elazığ'da vahşi doğa içinde yaşam savaşı veren yaban hayvanları da unutulmadı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şubesi ekipleri tarafından yaban hayvanlarına fayda sağlaması için orman içine 300 kilo yem bırakıldı.

Elazığ'da yaban hayvanları unutulmadı! Ekipler doğaya 300 kilo yem bıraktı

Dondurucu soğuklar ve kar yağışı ile günlerdir mücadele eden Elazığ'da yaban hayvanları da unutulmadı. Ekipler tarafından yaban hayatına bırakılan 300 kilo yemin doğada yaşam savaşı veren yaban hayvanlarına fayda sağlaması bekleniyor.

Ekipler tarafından yapılan bu uygulama ile aynı zamanda yerleşim yerlerine kadar inen yabani hayvanların sayısının azaltılması hedefleniyor. 

YÜKSEK KESİMLERDE YEMLEME ÇALIŞMASI

Doğa Koruma ve Milli Parklar Elazığ Şubesi ekipleri tarafından, kış mevsiminde doğaya yem bırakma çalışmaları gerçekleştirildi. Bu çerçevede kar yağışının yoğun olarak kendini gösterdiği yüksek kesimlerinde yemleme faaliyeti yürütüldü.

Gerçekleştirilen faaliyetler çerçevesinde sütlüce bölgesine 150 kilo ve Şahsuvar bölgesine 150 kilo buğday olmak üzere toplam 300 kilo yem bırakıldı.

Yemleme çalışmalarının süreceği ifade edildi.

 

Elazığ'da yaban hayvanları unutulmadı! Ekipler doğaya 300 kilo yem bıraktı - Resim : 1