Elazığ’dan tüm Türkiye ve dünyayı sevindiren bir görüntü geldi... Kırmızı listedelerdi, sayıları çığ gibi çoğalmaya başladı. Sürü halinde görüldüler

Elazığ'dan Türkiye'yi hatta dünyayı sevindiren bir haber geldi. Türkiye'de ve dünyada kırmızı listede aranan hayvanlar arasında yer alan bir canlı, sürü halinde görüntülendi. Son dönemde sayılarında artış yaşandığı ifade ediliyor.

Elazığ'dan gelen haberler tüm hayvanseverleri sevindirdi. Dünyada nesli tükenme tehlikesi altındaki bir hayvanın sayısında Elazığ bölgesinde ciddi bir artış yaşanıyor. 

Dünya Doğa Koruma Birliği’nce (IUCN) yayımlanan ’Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’ndeki dağ keçileri son zamanlarda Elazığ’da sıkça görülmeye başlandı. Daha önceleri yüksek kesimlerde olan keçiler, insanların zarar vermemesiyle birlikte kente yakın bölgelere inmeye başladı.

Bu çerçevede sürü halinde tarihi Harput Mahallesi’ne gelen keçiler, otlarken bir vatandaş tarafından görüntülendi. Bir süre otlayan keçiler daha sonra gözden kayboldu.