Ele geçirilen kaçak eşyaların değeri tam 25 milyon TL!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin, Öncüpınar Gümrük Kapısında gerçekleştirdiği operasyonda ilaçlar ve telefonlar başta olmak üzere, piyasa değeri 25 milyon TL olan kaçak eşyalar ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak eşyaların değeri tam 25 milyon TL!

Ticaret Bakanlığı Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasonda, Öncüpınar Gümrük Kapısına gelen şüpheli bir tır taramaya tabi tutuldu. Türkiye'de Suriye'ye hareket eden tırın detaylı aramasında, x-ray görüntülerinde gümrük idaresine yasal olarak beyan edilen kullanılmış plastik kasaların olduğu bölgede şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine araç, ekiplerce fiziki olarak arandı.

Ele geçirilen kaçak eşyaların değeri tam 25 milyon TL! - Resim : 1

Ekiplerce gerçekleştirilen fiziki aramada,  aracın dorsesinin ön tarafında gümrük idaresine beyan edilen 2 bin 400 kap “kullanılmış plastik kasaların” içerisine gizlenmiş vaziyette 266 bin 723 adet muhtelif ilaç olduğu anlaşıldı. Ayrıca dorsede yaklaşık 280 litre olmak üzere 57 bidon içerisinde “dietil eter” cinsi kimyasal madde, drone ve kameradan oluşan 30 adet elektronik eşya ve 16 adet cep telefonu cinsi eşya ele geçirildi. Yakalanan kaçak eşyaların değerinin 25 milyon TL olduğu bildirildi.

Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.