Detaylar belli oldu! Elektrik desteği yardımı ne zaman yapılacak? Ödemeler hesaplara ne zaman yatırılacak?

Elektrik destek ödeneği dar gelirli aileler ve ihtiyaç sahibi ailelerin ilgilendiği konular arasında bulunuyor. Peki PTT tarafından düşük gelirli ailelere yatırılan yardım ne zaman başlayacak? Elektrik destek ödemeleri ne kadar? Elektrik destek başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Detaylar belli oldu! Elektrik desteği yardımı ne zaman yapılacak? Ödemeler hesaplara ne zaman yatırılacak?

Elektrik desteği diğer destek ödenekleri gibi çok ilgi görüyor. Vatandaşın temel ihtiyacı olan elektrik desteğinin ne zaman yatırılacağı da merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısında elektrik desteği ile ilgili açıklamalarda bulundu.Gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yardım ödeneklerinin ne zaman yapılacağı bildirildi
 
Elektrik desteği ne zaman yatırılacak?

Destek ödemesinin dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine yapılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu kapsamda 2,5 milyon insanımıza 3.2 milyar lira yarın hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacaktır. Elektrik desteğinden yararlanan 3 milyon hanenin 666 milyon lira tutarındaki ödemesi bu hafta içinde yapılacak." dedi.

Detaylar belli oldu! Elektrik desteği yardımı ne zaman yapılacak? Ödemeler hesaplara ne zaman yatırılacak? - Resim : 1Elektrik desteği yardımı nasıl yapılır?

Elektrik desteği yardımından yararlanmak isteyen ihtiyaç sahiplerinin kimlik kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi gerekir.

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir.

Elektrik destek başvurusu nasıl yapılır?

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir. Düzenli sosyal yardım/2022 sayılı yasa kapsamında aylık almaya ilişkin verilmiş hak sahipliği kararı devam eden hanelerin sistem üzerinde aylık kontrolü yapıldıktan sonra ödemeler hazırlanmaktadır.