Elektrik faturası yüksek gelen ailelere çok önemli bir haber geldi. Resmi olarak açıklandı. Faturalara destek ödemesi yapılacak

Türkiye'de dar gelirli ailelere yönelik bakanlığın yürüttüğü fatura destek programı devam ediyor. Faturasını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi ailelere fatura desteği sürüyor. Faturasıyla PTT’ye gide hak sahibinin faturasına göre ödeme gerçekleştiriliyor.

Elektrik faturası yüksek gelen ailelere çok önemli bir haber geldi. Resmi olarak açıklandı. Faturalara destek ödemesi yapılacak

Türkiye'de dar gelirli ve faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi hanelere yönelik fatura desteği devam ediyor. Elektrik faturalarının belirli bir kilovata kadar olan tutarı bu destek paketi kapsamında karşılanıyor. Yanında faturasıyla PTT’ye giden vatandaşlar fatura destek paketinden yararlanabiliyor. Bu destek paketi ile faturasını ödemekte zorluk çeken vatandaşların elinin rahatlaması amaçlanıyor.

DESTEK ÖDEMELERİ PTT'DEN YAPILACAK

Ailedeki kişi sayısına göre elektrik faturasına destek sağlandığı belirtilerek ihtiyaç sahibi aileler elektrik faturalarıyla PTT’ye gidip bu destekten yararlanabildiği ifade edildi. Buna göre, evine 135 TL’den fazla elektrik faturası gelen ailelerin destek için kimlik kartı ve elektrik faturasıyla PTT şubesine gitmeleri yeterli olacak.

BAŞVURU DETAYLARI BELLİ OLDU

Devlet, 1 kişilik aileler için 130,09 TL, 3 kişilik aileler için 173,46 TL, 4 kişilik aileler için 216,82 TL ve 5 kişilik aileler için 260,19 TL gibi elektrik tüketimine göre değişen miktarlarda elektrik faturası yardımı verildiği belirtilerek destek için başvuruların e-Devlet üzerinden başvuru yapılabildiği ifade edildi. Kronik hastalar, Elektrik Tüketim Desteği almak için bağlı olduğu bölgenin SYD Vakfına başvuruda bulunabilir. Başvuru onaylandığında ödemeler yine PTT üzerinden sağlanıyor.