"Bir hafta karanlıkta kalacağız"

Elektrik zamlarını protesto için faturasını ödemediğinden elektriği kesilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gaz lambası ışığında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Bir hafta karanlıkta kalacağız" dedi.

"Bir hafta karanlıkta kalacağız"

Elektrik zamlarını protesto etmek için yaklaşık 2,5 aydır faturasını ödemeyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği gündüz saatlerinde kesilmişti.

Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte elektriğinin kesilmesi sonrası gaz lambası ışığında açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Yani fırtınanın tam gözündeyiz. Bu eylemim sivil itaatsizlik çağrısı değil bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelemdir" ifadelerini kullandı.

CHP lideri, bir hafta boyunca eşiyle birlikte karanlıkta oturarak eylemlerini sürdüreceklerini kaydetti.

"Bir hafta karanlıkta kalacağız" - Resim : 1

Erdoğan'a çağrı

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan'a sesleniyorum; enerjiye yaptığın zamları geri çek. KDV'yi sıfırla. Kimse merak etmesin karanlıkları aydınlığa çıkaracağız," çağrısında bulundu.

Evin önünde ikinci açıklama

Kılıçdaroğlu, evdeki konuşmasının ardından bahçeye çıkarak basın mensupları ile konuştu.

Kılıçdaroğlu, ''Bu bütün dünyanın temel sorunu. Kimsenin doğalgazı elektriği kesilmesin. Bu eğer bir hak ise devletlerin bu hakkı teslim etmesi gerekir. Elektriği kesilen aileleri ziyaret de edeceğim. Ben elektrik faturamı ödeyebilirim. Sorun düşük gelirli ailelerin yaşadığı dram. Kesilmesini bekliyorduk. Rakamların hiçbir önemi yok ben zaten ödeyebilirim aylığım yetiyor. Sorun 4 milyon kişinin elektriği kesiliyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na apartmanda birlikte oturduğu komşuları da mum yakarak destek verdi.