Elektrikte yeni tarife: Zamların geri alınması lazım

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemil Kocatepe, tv100'e yaptığı açıklamada, elektrikte yeni tarifeye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Kocatepe, 28 Şubat akşamı netleşmesi beklenen düzenlmeye ilişkin "Zamların geri alınması lazım" dedi.

Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemil Kocatepe, tv100 canlı yayınında yaptığı açıklamada elektrik faturalarının yüzde 125 zamlanmasına ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat akşamı netleşmesi beklenen düzenlmeye ilişkin Kocatepe, "Enerji yönetimi gerçekten iflas emtiştir. Hem üretimi hem fiyatlamayı hem planlamayı becerememişlerdir. Öncelikle bu zamların geri alınması lazım. Bu zamların geri alındığı bir düzenlemeyi açıklasınlar" dedi.

Özelleştirerek şirketlerin insafına teslim edilmiş bir sistem olduğuna dikkat çeken Kocatepe, "Bugün şirketler 'Ben zarar ediyorum' diyerek zam yapıyor. Böyle bir şey olabilir mi?" diyerek iktidarın bunu görmüş olmasını ve düzenlemenin detaylarının ardından açıklamalarını yapacaklarını kaydetti.

"Elektrikte yeni tarifede tüketimin nasıl kademelendirileceğine ilişkin ayrıntıları hiç bir raporda göremiyoruz" diyen Kocatepe, "İnanın bir berber 30 metrekarelik bir yer ve 3 koltuğu var. 1000-1500 lira fatura ödüyor. Bu berberler nasıl müşterisiyle iletişim kuracak. Bu insanların hepsinin hayatını çok yoğun olarak etkiliyor" diye konuştu.