Elif Buse Doğan kimdir, kaç yaşında? Nefesten Sese sunucusu Elif Buse Doğan nereli? İşte biyografisi…

Serkan Çağrı ile birlikte her hafta TRT Müzik’te Nefesten Sese programını sunan Elif Buse Doğan, müziğe 2000’de bağlama ile başladı. İlköğretimler arası yapılan ses yarışmasında peş peşe 3 sene Türk Halk müziği alanında 1’inci olan Elif Buse Doğan, konservatuardan mezun oldu.

Elif Buse Doğan kimdir, kaç yaşında? Nefesten Sese sunucusu Elif Buse Doğan nereli? İşte biyografisi…

Yüksek öğrenimini de İTÜ’de konservatuarda birincilikle tamamlayan Elif Buse Doğan, yüksek lisans eğitimini de Haliç Üniversitesi’nde Türk Müziği Devlet Konservatuarı’nda yaptı. TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler korosuyla birçok konsere katılan Elif Buse Doğan, TRT Müzik’te Aşk İçin adındaki müzik eğlence programını sundu. 

ELİF BUSE DOĞAN KİMDİR?

1993’te Kocaeli’nde doğan Elif Buse Doğan, ilk, orta ve lise eğitimini doğup büyüdüğü şehirde tamamladı. 2000 yılında müzik hayatına ilk başta dedesinden öğrendiği bağlama ile başlayan Elif Buse Doğan, ilköğretim yıllarında Kocaeli’nde ilköğretimler arasında yapılan ses yarışmalarında 3 sene üst üste Türk Halk Müziği alanında birinci oldu.

2008’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarından mezun olan Elif Buse Doğan, üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nı birincilikle tamamladı. Yüksek Lisans eğitimini de Haliç Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı'nda yapan Elif Buse Doğan, TRT İstanbul Radyosu Yurttan Sesler korosuyla konserler verdi.

Elif Buse Doğan kimdir, kaç yaşında? Nefesten Sese sunucusu Elif Buse Doğan nereli? İşte biyografisi… - Resim : 1

2016-2017 yılları arasında TRT Müzik’te her hafta canlı yayınlanan Aşk İçin adındaki müzik eğlence programını hazırlayıp sunan Elif Buse Doğan, ‘’Elif Zamanı’’ adındaki ikinci solo albüm çalışmasını 23 Şubat 2018 yılında çıkardı.

TRT Müzik’te her hafta yayınlanan ‘Nefesten Sese’ adındaki müzik eğlence programını Serkan Çağrı ile birlikte sunan Elif Buse Doğan, 2012-2013 yıllarında Zafer Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu TRT Müzik’te her hafta canlı olarak yayınlanan ‘Can-ı Gönül’ adlı programda yer aldı.

Yine bu dönemlerde birçok özel kanalda, radyoda, konserlerde ve festivallerde türkülerini icra eden Elif Buse Doğan, 2013’te “Azerbaycan Ordu Günü” etkinliklerinde Bakü-Yeşil tiyatro sahnesinde solist olarak yer aldı.

2014’te Ardahan Valiliği öncülüğünde hazırlanan ‘Ardahan Türküleri’ adındaki albüm projesinde yer alan Elif Buse Doğan, Karagöz Sanat Evi ve Assocıatıon Drom Kuruluşlarınca 24 – 31 Mart 2014 tarihleri arasında Ayvalık’ta düzenlenen Geleneksel Türk Müziği Atölyelerinden ‘Ses Atölyesinin’ eğitimcisi oldu. Makamsal müzik üzerine eğitim almaya gelen Fransız müzisyenlere Türk Halk Müziği’ni ve Türk kültürünü aktarmaya çalışan Elif Buse Doğan, Şubat 2015’te TRT Müzik’te başlayan “Sıra Sende Türkiye” adındaki yarışma programını üçüncülükle tamamladı.

“Bi Haber”adındaki ilk albüm çalışmasını Mart 2015’te, ‘Gel Sevduğum’ adındaki single çalışmasını Mart 2016’da Küp İçinde Nişasta adındaki ikinci single çalışmasını Ağustos 2016’da yayınlayan Doğan, Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu konserleri, solo konserleri ve TV programlarıyla çalışmalarını sürdüren Elif Buse Doğan, ‘’ELİF ZAMANI’’ isimli ikinci solo albüm çalışmasını 23 Şubat 2018’de çıkardı ve Kral Fm’ de 13 hafta boyunca canlı yayınlanan ‘ELİF ZAMANI’ isimli türkü istek programını hazırlayıp sundu.

Doğan, ‘’TELLİ TURNAM’’ isimli 3. single çalışmasını 12 Nisan 2019 ‘da ‘’BİR NEFES GİBİ’’ isimli 4. single çalışmasını 18 Ekim 2019’da, 5. single çalışması "YAŞ" ı 28 Şubat 2020'de çıkarmıştı.