SpaceX'te yine hüsran!

Elon Mask'ın kurucusu olduğu SpaceX'in Mars yolculuğu için geliştirdiği prototipin test aşamasında başarısız olduğu haberi geldi.

SpaceX'te yine hüsran!

SpaceX'in Mars yolculuğu için geliştirdiği prototip SN9 roketi, ABD'nin Teksas eyaletindeki tesiste test edildiği sırada infilak etti. Şirketin, insanlı görevler için geliştirdiği başka bir roket daha önce yapılan denemede de başarısız olmuştu.

Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX'in Mars yolculuğu için geliştirdiği prototip SN9 roketi, ABD'nin Teksas eyaletindeki Boca Chica'daki deneme sırasında infilak etti. İniş sırasından infilak eden roketin görüntüleri sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Önceki test de başarısız oldu

Karar'ın haberine göre yine Boca Chica'dan test için 9 Aralık 2020'de fırlatılan Starship SN8 roketi başarıyla manevra yapmasına rağmen iniş esnasında infilak etmişti.

SpaceX, daha önce gelecekte insanları toplu uzay taşımacılığıyla gezegenler arası yolculuğa çıkarmayı hedefleyen misyonunu gerçekleştirmek için başarılı bir teste imza atmıştı. 120 metre yüksekliğinde ve 10 metre genişliğindeki Starship prototipi 150 metre yüksekliğe çıktıktan sonra başarıyla iniş yapmıştı.