Elon Musk açıkladı! Twitter'da bot hesap dönemi bitiyor

Twitter'ın sahibi Elon Musk, bot hesaplara ve mavi tik ile ilgili açıklamalarda bulundu. Musk, "Twitter'da bot hesapları silme çabaları sahte haberleri azaltacak" dedi.

Elon Musk açıkladı! Twitter'da bot hesap dönemi bitiyor

Elon Musk Twitter'ı satın almasının ardından yaşadığı süreci BBC'ye anlattı. Musk, Twitter'a sahip olmanın stresli olmasına karşın eğlenceli olduğunu anlattı. "Acı son derece yüksekti, bu bir tür parti değildi." diyen Musk, mavi tik ve bot hesaplara ilişkin açıklamalarda bulundu.

BOT HESAPLAR SİLİNİNCE SAHTE HABERLER AZALACAK

 Elon Musk, Twitter'daki bazı aksaklıkları kabul ederken kesintilerin çok uzun sürmediğini ve sitenin şu anda iyi çalıştığını dile getirdi. Şirketi devralmasından bu yana Twitter'da daha az yanlış bilgi olduğuna dikkati çeken Musk, bot hesapları silme çabalarının sahte haberleri azaltacağını iddia etti. Gazetecilerin gerçeğin adil hakemleri olup olmadığını defalarca sorguladığını kaydeden Musk, "sıradan insanlara" daha fazla güvendiğini belirtti. Musk, Twitter'da eskiden onaylanmış mavi tiklerin gelecek hafta sonuna kadar hesaplardan kaldırılacağını sözlerine ekledi.