Elon Musk resmi başvuruyu yaptı! Starlink Türkiye'de faaliyete girecek

Space X şirketinin kurucusu bilim insanı Elon Musk, Türkiye'de Starlink uydularının faaliyete geçmesi için resmi başvuruyu yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bu haberi sosyal medya hesabından paylaştı.

Elon Musk resmi başvuruyu yaptı! Starlink Türkiye'de faaliyete girecek

Space X şirketinin kurucusu olan bilim insanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti.

Bu görüşmenin hemen  ardından Elon Musk'tan resmi adım geldi. Elon  Musk, kendi şirketinin geliştirdiği Starlink uyduları ile Türkiye'de faaliyette bulunmak için resmi başvuruyu yaptı. 

TÜRKİYE'DE FAALİYETE GEÇMEK İÇİN RESMİ BAŞVURUYU YAPTI

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. " dedi.

Sayan, "Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız." ifadesini kullandı.