Elon Musk: Tesla'yı Apple'a satacaktım, istemediler

Dünyanın en başarılı ve yenilikçi iş insanlarından biri olan Tesla'nın kurucusu Elon Musk, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden çok önemli açıklamalarda bulundu. Musk, "3 yıl önce Tesla'yı Apple'a satmak istedim ama Tim Cook görüşmek istemedi" dedi.

Elon Musk: Tesla'yı Apple'a satacaktım, istemediler

Dünyanın en zengin ve başarılı iş insanlarından biri sayılan Tesla kurucusu ve yöneticisi Elon Musk, Twitter'dan attığı mesajda üç yıl önce mali darboğazdan geçerken şirketini Apple'a satmayı düşündüğünü ama Tim Cook'un görüşmek istemediğini söyledi.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Musk 2017 yılında, şirket "en karanlık günlerinden geçerken" Apple patronuna, Tesla'nın satışı ihtimalini görüşmek üzere çağrı yaptığını ama olumlu yanıt alamadığını yazdı.
Tesla elektrikli Model 3 aracını geliştirmeye çalıştığı o günlerde 60 milyar dolar değerindeydi, bugün bu değeri 10 misline çıkmış durumda.

Geceleri çatıda uyumuş

Musk o dönemde çalışanlarına fabrikada bir "üretim cehennemine" hazır olmalarını söylemiş, bir kaç hafta sonra attığı bir tweette, üretimdeki aksamaları aşmaya çabalarken geceleri fabrikanın çatısında uyuduğunu yazmıştı.

Fakat Tesla daha sonra sorunlarını aştı ve o zamandan bu yana üçer aylık bilançolarında art arda karlarının arttığını ilan etti.