Elon Musk 2016'dan bu yana ilk kez Tesla hissesi sattı

Elektrikli araç üreticisi Tesla Inc.’nin CEO’su Elon Musk, Twitter’da açtığı anketin ardından hisse satma kararını uygulamaya aldı. Musk, 934 bin adet hisse satarak yaklaşık 1,1 milyar dolar elde etti.

Elon Musk 2016'dan bu yana ilk kez Tesla hissesi sattı

Elektrikli araç üreticisi Tesla Inc.’nin CEO’su Elon Musk, Twitter’da açtığı anketin ardından 2016'dan bu yana ilk kez Tesla hissesi sattı. Musk, Çarşamba günü düzenleyici kuruluşa yaptığı açıklamada, 8 Kasım’da kontrat başına 6,24 dolardan 2,15 milyon opsiyon işlemi gerçekleştirdiğini duyurdu. Musk bunun ardından 934 bin adet hisse satarak yaklaşık 1,1 milyar dolar elde etti.

Kamuya yapılan açıklamaya göre, hisse senetleri söz konusu kişinin hisse senetleri opsiyon işlemlerinden doğan vergi yükümlülüklerini karşılamak için satıldı. Ayrıca işlemler Eylül ortasında benimsenen bir işlem planına dayanarak yapıldı.

Musk’ın 2012’de elde ettiği bir opsiyon ödülünden gelen bu kontratların vadesi gelecek yıl Ağustos ayında doluyordu ve bu nedenle, Musk’ın bu kontratları bu süreden önce işleme koyması gerekiyordu. Bu gibi kontratların satılması gelir vergisi yükümlülüğü getiriyor ve bu vergiler genellikle yeni elde edilen hisselerin bazıların satışı yoluyla karşılanıyor. Bu yılın başlarında opsiyonları muhtemelen yakın gelecekte işleme koyacağını söyleyen Musk, Twitter’da anket açarak olası eleştirilerden kaçınmak istemiş olabilir.

Tesla hisse senetleri Pazartesi ve Salı günü değer kaybetmesi sonucu Musk’ın serveti 50 milyar dolar eridi. Tesla Çarşamba günü yüzde 4,3 yükselerek 1.067,95 dolardan kapandı ve bu haftaki kayıplarının yüzde 13’ün altına çekti. Hisse satışı açıklamasının ardından, hisseler kapanış sonrası işlemlerde yüzde 2‘den fazla yükseldi.