Elon Musk'tan korona için yeni karar

Elon Musk korona virüs mücadelesi için New York'taki fabrikasını yeniden açarak solunum cihazı üretmeye karar verdi.

Elon Musk'tan korona için yeni karar

Korona virüs ile mücadele kapsamında ABD'nin Californiya eyaletine 1000 adet solunum cihazı gönderen Tesla ve SpaceX‘in CEO’su Elon Musk, New York'taki Tesla fabrikasınin en kısa sürede solumun cihazı üretmek için açılacağını duyurdu.

 Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için solunum cihazı üretmeyi teklif den Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Tesla'nın New York eyaletinin Buffalo kentinde bulunan fabrtikasının solunum cihazı üretmek için olabilecek en kısa sürede açılacağını duyrudu.

 Musk Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajında "New York'taki fabrikamız solunum cihazı üretemek için en kısa sürede yeniden açılacak.New York'ta yaşayan herkese yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadelerine yer verdi

 Korona virüs ile mücadele kapsamında ABD'nin Californiya eyaletine 1000 adet solunum cihazı gönderen Musk, geçtiğimiz hafta Twitter hesabından ''İhtiyaç varsa suni solunum cihazları üreteceğiz.'' açıklamasında bulunmuştu.

İhtiyaç duyan hastaneler için suni solunum cihazları yapabileceklerini ancak bu üretimin hemen mümkün olmadığını belirten Musk, ''Tesla ileri HVAC sistemlerine sahip arabalar üretiyor. SpaceX yaşam destek sistemleri olan uzay aracı yapıyor. Suni solunum cihazları zor değil ancak hemen üretilemez." ifadesini kullanmıştı.

Forbes'ta yer alan habere göre, daha önce corona virüs salgını nedeniyle yaşanılan paniğin aptalca olduğunu söyleyen Tesla CEO’su Elon Musk, çalışanlarına gönderdiği elektronik posta ile evden çalışabileceklerini söylemişti.

Trafik kazaları koronadan daha tehlikeli demişti

Geçtiğimiz günlerde, Musk, COVID-19 ile ilgili çalışanlarına bir mesaj göndermiş ve bu mesajda istatistik verilerine yer vererek trafik kazaları korona virüsten daha tehlikeli ifadelerine yer vermişti

Özel uzay SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk geçtiğimiz hafta resmi Twitter hesabından attığı tweette “korona virüsü paniği aptalca” ifadelerini kullanmıştı.