Elon Musk'tan sonra Bernard Arnault'un da başı belaya girdi! Ünlü milyarder özel jetini satmak zorunda kaldı

Özel jetini takip eden sosyal medya hesaplarından rahatsız olduğunu açıklayan dünyanın en zengin üçüncü insanı Bernard Arnault, özel jetini sattığını duyurdu. University of Central Florida'da (UCF) bir öğrenci, ABD'li milyarder Elon Musk'ın özel jetinin izlenmesini sağlayan bir algoritma geliştirmiş ve bu verileri sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Elon Musk'tan sonra Bernard Arnault'un da başı belaya girdi! Ünlü milyarder özel jetini satmak zorunda kaldı

Lüks moda devi Louis Vuitton’ın 73 yaşındaki CEO Bernard Arnault, sosyal medyadan takip edildiği gerekçesiyle özel jetini sattığını açıkladı.

"KİMSE NEREYE GİTTİĞİMİ GÖREMİYOR"

Kendisine ait Radio Classique adlı medya kuruluşuna konuşan 73 yaşındaki milyarder, bunun yerine özel uçak kiralamaya başladığını söyledi.

Arnault, "Aslında şirketler grubumun bir özel jeti vardı ve onu sattık. Sonuç şu ki, artık özel bir jete sahip oldmak yerine onu kiraladığım için nereye gittiğimi kimse göremiyor” diye konuştu.

Elon Musk'tan sonra Bernard Arnault'un da başı belaya girdi! Ünlü milyarder özel jetini satmak zorunda kaldı - Resim : 1

Kamuya açık uçuş verilerini izleyen ve paylaşan birden fazla Twitter hesabı, geçen yıl içinde ortaya çıktı. Elon Musk ve Taylor Swift popüler gibi kişilerin seyahat faaliyetlerini duyurdu. Louis Vuitton’un CEO’sunun uçuşlarını takip eden iki hesabın ise ikisi yaklaşık 100 bin takipçisi bulunuyor ve her ikisi de son altı ayda oluşturuldu.

Arnault’un uçuşlarını takip eden "i_fly_Bernard" ve "laviondebernard" adlı Twitter hesaplarının paylaşımlarına göre milyarder, özel jetini birkaç hafta önce sattı. Laviondebernard, birkaç hafta önce LVMH'nin Fransa'daki uçağının kaydını iptal ettiğini belirttikten sonra milyarderin son uçuş verilerinin eksik olduğunu bir gönderide paylaştı.

Hesaptan 10 Eylül'de yapılan paylaşımda, "Özel jetler konusunda ne Bernard Arnault ne de şirketinden hala bir haber yok. Ne oldu Bernard, saklanıyor musun?" denildi.

137 MİLYAR DOLAR SERVETE SAHİP

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre toplam serveti 137 milyar dolar olan Bernault Arnault, Tesla CEO’su Elon Musk ( 208 milyar dolar) ve Amazon kurucusu Jeff Bezos’un (139 milyar dolar) dünyanın en zengin üçüncü insanı konumunda bulunuyor. Arnault’un Louis Vuitton’un (LVMH) CEO'su, kurucu ortağı ve başkanı olmasının yanı sıra Tiffany & Co., TAG Heur ve Dom Pérignon gibi markaları içeren bir lüks tüketim imparatorluğu bulunuyor.

Elon Musk'tan sonra Bernard Arnault'un da başı belaya girdi! Ünlü milyarder özel jetini satmak zorunda kaldı - Resim : 2

MUSK'IN DA BAŞI BELAYA GİRMİŞTİ

Öte yandan, sosyal medya ile başı belada olan tek milyarder Elon Musk değil. Musk'ın özel jetini izlenmesini sağlayan bir algoritma geliştiren University of Central Florida (UCF) birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Jack Sweeney, elde ettiği verileri ‘Elon Musk's Jet' hesabıyla sosyal medyada paylaşmıştı.