Elon Musk’tan tepki çeken Gazze açıklaması: Baskılara boyun eğdi! Sözleri şoke etti

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, İsrail’i ziyaret ederek İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü. Musk görüşmede "Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmekten başka bir seçenek yok. Gazze'de eğitimi değiştirmek gerek ki yeni nesil katiller yetişmesin." ifadelerini kullandı. Elon Musk daha önce sahibi olduğu sosyal medya sitelerinde Filistin paylaşımlarına izin verdiğinden dolayı dünya devi firmalar reklamlarını geri çekmişti.

Elon Musk’tan tepki çeken Gazze açıklaması: Baskılara boyun eğdi! Sözleri şoke etti

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret ile gündeme geldi. İlk olarak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Gazze Şeridi sınırında yer alan Kfar Aza beldesini gezen Musk daha sonra Batı Kudüs'te İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü.

Görüşmeden konuşan Musk "Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmekten başka bir seçenek yok" ifadelerini kullandı.

Musk görüşme esnasında yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"İnsanların öldürüldüğü (İsrail) yerleri görmek, kesinlikle duygusal açıdan zor bir gündü diyebilirim. Az önce Başbakan Netanyahu ile de konuştum. Bence Gazze ile ilgili üç şey var. (Hamas'ı kast ederek) Sivilleri öldürmekte ısrar edenleri öldürmekten başka bir seçenek yok. Fikirlerini değiştirmeyecekler."

“GAZZE'DE EĞİTİM DEĞİŞMELİ Kİ YENİ KATİL NESİL YETİŞMESİN”

Gazze ile ilgili de tepki çekecek bir açıklama yapan Musk, "Ve ikinci şey de Gazze'de eğitimi değiştirmek gerek ki yeni nesil katiller yetişmesin." ifadelerini kullandı.

Elon Musk'ın, Herzog ile yaptığı toplantıya Hamas'ın elindeki esirlerin aileleri de katıldı.

Aileler, Elon Musk'ın boynuna İsrail'in dünya çapında yürüttüğü kampanyanın sembolü olan ve üzerinde "kalplerimiz Gazze'de rehin" yazan künyeyi taktılar.

Musk, ailelere hitaben "Sevdikleriniz serbest bırakılana kadar bunu boynumda taşıyacağım" mesajı paylaştı.