Emekli emniyet müdürü hayatının şokunu yaşadı! Tam 20 dakikada 277 bin 500 TL dolandırıldı

İnternette gördüğü kart aidatı iadesi linkine tıklayan emekli emniyet müdür C.D, 20 dakika içerisinde tam 277 bin 500 TL dolandırıldı.

Emekli emniyet müdürü hayatının şokunu yaşadı! Tam 20 dakikada 277 bin 500 TL dolandırıldı

Banka dolandırıcılarının son kurbanı emekli bir emniyet müdürü oldu. İnternette gördüğü kart aidatı iadesi linkine tıklayan emekli emniyet müdürü C.D, kendisini banka çalışanı olarak tanıtan kişiye de mobil şifresini kaptırdı.

20 DAKİKADA 277 BİN 500 LİRA DOLANDIRILDI

Emekli emniyet müdürünün hesabından 20 dakika içerisinde ek hesap limit artışı, kredi çekimi, EFT gibi birçok işlemle toplam 277 bin 500 lira çekildi.

Dolandırıldığından şüphelenen C.D. öğle arasının bitmesini bekleyip bankaya bildirdiğinde dolandırıldığını anladı.

Emekli emniyet müdürü Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Savcılık şüpheli Recep S.'yi cep telefonundan tespit etti. Hakkında 'dolandırıcılık' suçundan soruşturma başlatıldı. İstanbul'da olaydan 5 gün sonra 20 Eylül'de gözaltına alınan Recep S. Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Dolandırıcı, savcılık ifadesinin ardından, mahkemeye bile sevk edilmeden serbest kaldı.

BANKA "O İŞLEMLER ŞÜPHELİ DEĞİL" DEDİ

Bu sırada C.D. Avukatı Ziya Ergün aracılığıyla özel banka ile iletişime geçti. Ancak banka, mobil bankacılık geçmişi olmayan müşterisinin arka arkaya yaptığı büyük miktarlardaki işlemleri şüpheli göremeyerek sorumluluk kabul etmedi. İşlemleri iptal etmeyip, para iadesi de yapmadı.

Sabah gazetesine konuşan Avukat Ergün bankadan da şikayetçi olacaklarını aktararak, "Mağdurun olağan hayatın akışına uygun olmayan şekilde kredi başvurusu, nakit avans çekimi art arda işlemler yaparak hesaptaki paraları EFT aracılığıyla göndermesi şüpheli olarak görülmemiş. Bu kabul edilebilir bir şey değil" diye konuştu.