Uzman isim açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin Mayıs ayı öncesi alacakları emekli ikramiyelerine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Erdursun, "Emekli ikramiyeleri bir aldatmacadır" diyerek açıkladı. İşte detaylar...

Uzman isim açıkladı! Emekli ikramiyelerine zam

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının üzerinde artması beklenen emekli ikramiyelerine ilişkin açıklama yaptı.

Erdursun, "TÜİK verilerine göre bu şekilde devam ederese yüzde 40'ın üzerinde memur ve memur emeklilerine zam yapılacak" dedi.

"Emekli ikramiyeleri bir aldatmacadır" diyen Erdursun, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye'de 2000 ve 2008 yılında emekli aylığı hesapla sistemi değişti. Şu anda 3 bin lira emekli aylığı alan biri sistem değişmeseydi daha 4 bin 500 lira alacaktı. Yani bu kişinin aylık kaybı 1500 lira. Yıllık kaybı 18 bin lira kaybı olan birine 'Sana 1500 lira mı vereyim 2 bin lira mı vereyim?' diyoruz. Türkiye'de emekli aylığı hesaplama sistemi değişmezse düşük emekli aylıkları kayıt dışılığa neden olur. Bugün 85 milyonluk bir ülkede 22 milyon çalışan var.