Bakan Bilgin açıklamıştı! Bugünden itibaren hesaplarda

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 1100 lira olarak açıkladığı emekli ikramiyeleri bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlandı. İşsizlik sigortası, engelli maaşı ve yaşlılık aylığı ödemeleri de cuma günü hesaplara yatırılacak.

Bakan Bilgin açıklamıştı! Bugünden itibaren hesaplarda

Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyeleri 27-29 Nisan'da hesaplara yatacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamasına göre ikramiyeler, 1100 lira olarak ödenecek.

Aylığını 17 ve 21 Nisan tarihleri arasında alan 4/A'lı işçi emeklilerine ikramiye ödemeleri de bugün yapılacak. 22 ile 26 Nisan arasında aylık alanların ödemeleri ise perşembe günü hesaplarına yatırılacak.

4/B'li Bağ-Kur emeklileri için ödemeler haftanın son iş günü yapılacak. 4/C'li memur emeklilerine hem bayram ikramiyeleri hem de mayıs ayı aylıkları cuma ödenecek.

Yaşlı ve engelli maaşı ödemeleri erkene alındı. Nisan ayı işsizlik sigortası ödemeleri de Ramazan Bayramı nedeniyle öne çekildi.

İşsizlik sigortası maaşı 29 Nisan'da hesaplara yatırılacak. IBAN bilgileri bulunmayan vatandaşlara ödemeleri PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

Emekli maaşlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni zam mesajı verdi. “Temmuz ayında sürprizimiz olacak. En düşük emekli maaşında artışa gidilecek” diyen Bakan Bilgin herhangi bir rakam paylaşmadı. Bilgin 1 Mayıs’ta yapacağı konuşmada bunu duyuracağını dile getirdi.