Emekli maaş farklarında son dakika gelişmesi! SGK'dan ödeme tarihiyle ilgili açıklama geldi

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği, emekli maaşı farkları için ödeme tarihi netleşti. SGK, emekli maaş farkı ödemesi için beklenen açıklamayı yaptı. İşte detaylar...

Emekli maaş farklarında son dakika gelişmesi! SGK'dan ödeme tarihiyle ilgili açıklama geldi

Türkiye'de yaşayan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği emekli maaşı farkı ödemesi için tarih açıklandı. Buna göre yaklaşık 2,4 milyon emekli sandığı emeklisi için Temmuz emekli maaş farkları hesaplara yatacak.

TARİHİ AÇIKLADI

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) yapılan yazılı açıklamada, bu aylıkları alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz itibarıyla oluşan aylık farklarının banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Aylıklarını her ay alanlara, temmuzda 1 aylık tutarında aylık farkı ödenecek. Aylıklarını üçer aylıklar halinde almakta olanlardan; mayıs-haziran-temmuz dönemindekilere temmuzda 1 aylık tutarında, haziran-temmuz-ağustos dönemindekilere temmuz ve ağustosta 2 aylık tutarında, temmuz-ağustos-eylül dönemindekilere ise temmuz, ağustos ve eylülde olmak üzere 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirildi."