Emekli maaşına ekstra zam müjdesi!

Yılın son günlerine doğru vatandaşlar asgari ücret ve emekli zamlarını merak ediyor. Milyonlarca kişinin gündeminde olan zam oranları nasıl olacak? İşte ayrıntılar…

Emekli maaşına ekstra zam müjdesi!

Milyonlar tarafından merak edilen asgari ve emekli zammı oranları yılın ilk 6 ayı için verilecek olan enflasyonlara göre belirlenmektedir. Yılın son günlerine doğru belirlenecek oranlar yavaş yavaş netlik kazanmaya başlarken vatandaşlarda büyük beklentiyle zam oranlarını bekliyor.

Emeklilere ekstra zam olabilir

İddialara göre yeni yıla zamlı maaşlarla girmenin yanında ekstra zamlarında ek olarak geleceği bildiriliyor. Herkesin bildiği üzere 2000 evveli emekli olan vatandaşlara intibak planlaması yapılmış ve o tarihte oluşturulan planlama ile emekli maaşlarına intibak zammı olarak 55 TL ile 355 TL arasında değişen oranlarda verilmişti.  Yükselen maaşlar sebebiyle ile 2000 ardından intibak yasası planlaması halinde daha yüksek artış yapılması gerekiyor.  Emekli maaşlarına 2023 Ocak zammının beklentinin altında kalması halinde seyyanen zam formülünün ortaya atılacağı ise dolaşan iddialar arasında yer alıyor.