Emekli maaşına ikinci zam mı geliyor? Yüzde 54,54 oranı gündemde!

Emekli maaşlarına ilişkin zam oranları konuşulurken TBMM’nin gündeminde ikinci bir zam konusu yer alıyor. En düşük emekli maaşları 5.500 TL olarak belirlenirken 2023 Şubat’ında yüzde 54,54 oranında bir zam daha yapılması talep edildi.

Emekli maaşına ikinci zam mı geliyor? Yüzde 54,54 oranı gündemde!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile 2023 yılı için memur ve emeklilere yüzde 30 zam verirken en düşük emekli maaşları 5.500 TL olara belirlendi. 
 
TEKLİF SUNULDU
 
Dün, TBMM gündeminde yine emekli maaşları vardı. İktidar tarafından 2023 yılı için belirlenen maaş zamları, alım gücü ile kıyaslandı ve son dakika yeniden değerlendirilmesi talep edildi. Bununla ilgili olarak ta, 2023 Şubat ayından itibaren geçerli olmak üzere en düşük emekli maaşlarına en az yüzde 54,54 oranında zam yapılması için meclise teklif sunuldu.

 

Hatay Milletvekili Serkan Topal, en düşük emekli maaşlarına en az 3 bin TL zam yapılması ve bu şekilde maaşların en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını talep etti.

Emekli maaşlarına yüzde 54,54 oranında zam yapılmasına ilişkin verilen kanun teklifi önümüzdeki hafta oylamaya sunulması planlanırken, konuya ilişkin Topal şu açıklamalarda bulundu; “Mutlaka her 2 evde bir emekli arkadaşımız var. Hani dediniz ya ‘En düşük emekli aylığı 5.500 lira.’ Bakın, 5.500 lirayla Hatay’dan Ankara’ya sadece git gel yapabiliyor bir kişi eşiyle beraber. Bırakın artık elektriğini, suyunu, doğal gazını, emekliler artık hiçbir şeyi ödeyemiyor arkadaşlar. Bu yüzden diyoruz ki: En düşük emekli aylığı en az asgari ücret olmalı. Bunları neden büyüttüm biliyor musunuz? AK PARTİ’li milletvekili arkadaşlarım, bakın, emekliler sizden haber bekliyor, emekliler sizden destek bekliyor. Bu yüzden, her emekli aylığı en az asgari ücret olmalı, artık geçinemiyorlar arkadaşlar, ya, bir kulak verin, bir kulak verin” İfadelerini kullandı.